Stedentrip Helsinki: ga de natuur in!

stedentrip helsinki fika magazine

Het allerleukste aan Helsinki vind ik dat de natuur zo ontzettend dichtbij is. Want als je denkt aan Finland, dan denk je al snel aan bossen, eilanden en heel veel meren. Eén van de belangrijkste redenen voor mij om naar Helsinki te komen, was dan ook de Finse natuur. En vanuit Helsinki kun je die dus heel gemakkelijk ontdekken, zelfs als je hier maar voor een weekendje bent.

Seurasaari

Het eiland Seurasaari is een van mijn favoriete plekjes in Helsinki. Vanuit het centrum kun je een bus pakken die je er binnen 20 minuten naar toe brengt. Op het eiland kun je een heerlijke wandeling maken en genieten van de Finse natuur. Er is ook een outdoor barbecue waarvan je gratis gebruik kunt maken. Seurasaari wordt ook wel ‘Squirrel Island’ genoemd en dat is niet zonder reden; op het hele eiland kun je schattige eekhoorns vinden die verre van schuw zijn. Je kunt ze (uit de hand!) voeren en natuurlijk een paar leuke kiekjes van ze maken.

Stedentrip Helsinki Fika Magazine Stedentrip Helsinki Fika Magazine Stedentrip Helsinki Fika Magazine Stedentrip Helsinki Fika Magazine Stedentrip Helsinki Fika Magazine stedentrip helsinki fika magazine Stedentrip Helsinki Fika Magazine

Lammassaari

Rondom het centrum van Helsinki zijn dus veel eilanden te vinden en ook Lammassaari is er zo een. Het bijzondere aan dit eiland is dat er over een groot gedeelte planken liggen aangelegd die dienen als een pad waarover je kunt lopen. Zeer fotogeniek! Daarnaast heeft Lammassaari een uitkijktoren waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt en waar de echte Finnen op zoek zijn naar bijzondere vogels. Lammassaari kun je, net als Seurasaari, gemakkelijk binnen 20 minuten met de bus bereiken vanuit het centrum van Helsinki.

Helsinki Helsinki Helsinki

Nuuksio

Mocht je wat meer tijd hebben en graag een iets stevigere wandeling willen maken, dan is het nationaal park Nuuksio zeker aan te raden. In dit park kun je verschillende hikes maken, variërend van 1,5 km tot aan 17 km. Zo is er een route die je om een groot meer heen leidt, maar ook een route waarmee je een beetje de hoogte in gaat. In alle gevallen zijn de uitzichten adembenemend! Je hoeft overigens geen ervaren hiker te zijn om Nuuksio te bezoeken. Om vanuit het centrum in het park te komen, zul je een trein en een bus moeten pakken; dit duurt ruim een uur. Eenmaal aangekomen wacht er een wandeling van een kwartier à 20 minuten op je, voor je het begin van het park bereikt. Daar vind je een informatiepunt, toilet en een klein winkeltje. Vanaf hier kan je hike door Nuuksio beginnen en ik kan je garanderen dat je het prachtig zult vinden!

Citytrip Helsinki Fika Magazine Citytrip Helsinki Fika Magazine Citytrip Helsinki Fika Magazine Citytrip Helsinki Fika Magazine Citytrip Helsinki Fika Magazine

Stedentrip Helsinki

Meer tips voor een stedentrip Helsinki? Lees deze artikelen van Karina dan ook:

Één suggestie bij “Stedentrip Helsinki: ga de natuur in!

Reageren niet mogelijk.


Karina
Karina studeert een half jaar aan de Haaga-Helia Universiteit in Helsinki. Vanuit haar nieuwe woonplaats maakt ze ons warm voor tripjes naar de Finse hoofdstad en deelt ze zoveel mogelijk tips en ervaringen.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende