Fijn restaurant in Helsinki: Skiffer

restaurant in helsinki fika magazine

Wie is er nou niet dol op een lekkere pizza op z’n tijd? Nou ik zeker wel! Gelukkig heb ik een restaurant in Helsinki gevonden waar ze heerlijke pizza’s serveren: Skiffer. Vergeet de pizza margherita en quattro stagioni, bij Skiffer gooien ze het over een hele andere boeg!

Drie vestigingen

Skiffer heeft drie verschillende restaurants in en om de stad; Skiffer Erottaja, The Old Skiffer en Skiffer Liuskaluoto. De laatste is eigenlijk het bijzonderst, omdat deze vestiging zich op een eilandje voor de kust van Helsinki bevindt. Dit eilandje heet, zoals de naam van het restaurant al doet vermoeden, Liuskaluoto en dit is ook waar Skiffers pizza’s naar zijn vernoemd. Skiffer beschrijft zichzelf op Instagram als ‘The one and only “Liuska” restaurant from Finland. It’s not a pizza!’. Liuska refereert ook naar de vorm van de pizza’s; ze zijn namelijk niet rond, maar ovaal. Skiffer Liuskaluoto is te bereiken per boot. Helaas kan dit alleen in de zomer en toen ik Skiffer ontdekte, was de zomer al voorbij. Maar mocht ik ooit nog eens in Helsinki zijn, staat deze vestiging zeker op mijn to-do list.

restaurant in Helsinki Fika Magazine

Perry Light, Soignon, Surf & Turf

Gelukkig heb ik wel een van de andere restaurants kunnen bezoeken, Skiffer Erottaja. Je kunt hier vanaf het centraal station te voet naartoe. De zaak is niet heel groot, erg leuk ingericht en er hangt een fijne sfeer. Maar het allerbelangrijkst: de pizza’s! Of liuska’s, moet ik eigenlijk zeggen. Op het menu staat slechts een handvol verschillende variaties, in tegenstelling tot alle verschillende soorten die je vaak vindt in een meer traditionele pizzeria. Je kunt kiezen uit onder andere de ‘Perry Light’ (mijn favoriet!) met brie, peer en walnoten, de ‘Soignon’ met geitenkaas en aardbeien en de ‘Surf & Turf’ met rivierkreeftjes, chorizo, koriander en chili. Allemaal hele bijzondere, maar vooral lekkere liuska’s!

Restaurant in Helsinki

Het Skiffer restaurant dat ik heb bezocht is te vinden op Erottaja 11 en is geopend van maandag t/m zondag. Wanneer Skiffer Liuskaluoto weer opent, kun je het beste in de gaten houden op de Facebookpagina van Skiffer.


Karina
Karina studeert een half jaar aan de Haaga-Helia Universiteit in Helsinki. Vanuit haar nieuwe woonplaats maakt ze ons warm voor tripjes naar de Finse hoofdstad en deelt ze zoveel mogelijk tips en ervaringen.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende