Over Fika Magazine

Over Fika Magazine

Fika Magazine is een lifestylewebsite die helemaal in het teken staat van Scandinavië. Vrijwel dagelijks verschijnen hier (om 10.00u koffietijd) de fijnste artikelen die je inspiratie geven voor een reis naar het hoge noorden of die je leven in Nederland voorzien van een vleugje Scandinavië.

Wat is fika?

Fika is het Zweedse woord voor de dagelijkse koffiepauze, rond de klok van 11. Het is een moment van rust vergezeld van een goede kop koffie met een zoete lekkernij. En dat is precies wat Fika Magazine ook is: een plek waar je je dagelijks even onder kunt dompelen in Scandinavië – uiteraard met een lekkere kop koffie ernaast.

Meet the team:

 

Juani Fika Magazine

 

Juani – blogger: Juani studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgt vakken van de studie Scandinavische Talen en Culturen. Twee jaar geleden kwam ze voor het eerst in Scandinavië en sindsdien is ze verkocht. Ze schrijft iedere maand een gastblog.

 

Tina Göteborg
Tina – blogger: De Vlaamse Tina woont samen met haar man in de Zweedse stad Göteborg. Vanuit haar woonplaats schrijft ze twee keer per maand een blog voor Fika Magazine met haar ultieme Göteborgtips en uitstapjes naar andere Scandinavische plekken!

 


Blogger Berdien

Berdien – blogger: Berdien vertrok voor de liefde richting de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen. Voor Fika Magazine blogt ze over alles wat ze meemaakt in haar nieuwe woonplaats.

 

 Marijke – blogger: 
Marijke is dol op het Noorden. Ze stuit al jaren op de mooiste Scandinavische merken en fijne muziek. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand over haar favorieten.

 

 

Karina Fika Magazine
Karina – blogger: 
Karina studeert een half jaar aan de Haaga-Helia Universiteit in Helsinki. Vanuit haar nieuwe woonplaats maakt ze ons warm voor tripjes naar de Finse hoofdstad en deelt ze zoveel mogelijk tips en ervaringen.

 

 

Karin Schröder Fika Magazine

 

Karin Schröder – blogger: Karin is een paar maanden per jaar in Scandinavië. Ze heeft in Kopenhagen gewoond en haar man is geboren in Zweden. In de zomer varen zij over de noordelijke wateren.

 

 

Peter Arends Fika Magazine

 

Peter: Peter houdt zich achter de schermen bezig met de techniek en strategie van Fika Magazine. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het gezellige, ronddraaiende koffiekopje.

 

Carly Fika Magazine

 

Carly – blogger: Carly studeerde Scandinavische talen & culturen, met Zweeds als hoofdtaal. Na een jaar in Stockholm te hebben gewoond, is ze in Nederland als vertaler Zweeds aan de slag gegaan. Op Fika Magazine deelt ze haar kennis van en liefde voor Scandinavië.

 

 

Emmi – Blogger: Emmi is half Zweedse, half Nederlandse en werkt als freelance journalist. Vanuit Stockholm blogt ze één keer per maand over het leven in de Zweedse hoofdstad en geeft ze tips en trucs om je bezoek aan Stockholm zo leuk mogelijk te maken. Wil je meer weten, ga dan naar emmivandenboom.nl!

 

 

Sara – Blogger: Sara is 20 jaar en derdejaars student journalistiek in Utrecht. Voor haar minor heeft ze een sprong in het diepe gewaagd en is ze voor vijf maanden vertrokken naar Göteborg, Zweden. Daar werd ze verliefd op het Zweedse leven en het prachtige land. Deze ervaring heeft haar liefde voor reizen en Scandinavië een enorme boost gegeven!