Restaurant in Helsinki: bij The Cock ben je aan het goede adres

Restaurant in Helsinki

Omdat Helsinki (zoals eigenlijk heel Scandinavië) een vrij dure bestemming is, geniet ik er extra van om buiten de deur te eten. Nu is het vinden van een écht betaalbaar plekje best lastig gebleken en moet ik het vaak doen met de hoge Finse prijzen. Dit mag de pret niet drukken en al snel na mijn aankomst in Helsinki ontdekten we The Cock; een modern maar sfeervol ingericht restaurant dat zijn geld zeker waard is. Inmiddels heb ik er naast het Instagram-waardige ontbijt ook de lunch- én de heerlijke dinerkaart uitgeprobeerd. Tijd om dat met jullie te delen dus!

Restaurant in Helsinki

The Cock Helsinki

Interieur

Het pand, dat zich bevindt aan het begin van Helsinki’s Design District (aanrader!), heeft een robuuste uitstraling en wordt opgevrolijkt door een terras met turquoise stoeltjes en gekleurde lampjes. Het personeel is erg vriendelijk, spreekt uitstekend Engels en is blij je te ontvangen.

the-cock-helsinki1

Ontbijt

De menukaart is niet heel erg uitgebreid, maar er is voor ieder wat wils. En wat er is, smaakt minstens net zo goed als hoe het eruit ziet. De eerste keer dat ik bij The Cock kwam, was voor een luxe ontbijtje buiten de deur. Mijn bestelling bestond uit een zwarte bessen en açai smoothie bowl met granola en yoghurt. Daarnaast nam ik nog een croissant met boter en jam. Wat een plaatje!

The Cock Helsinki

Lunch

Toen mijn vriend mij op kwam zoeken in Helsinki, kon ik het niet laten om hem The Cock te laten zien. En ook hij was enthousiast! De lunch op onderstaande foto bestaat uit de Tokyo bowl met zalm, rijst, avocado, komkommersalade, zeewier en Japanse augurk, een halve kip met seizoensgroenten en aardappeltjes en gegrild flatbread met rundvlees, avocado, mierikswortel en pesto van boerenkool.

The Cock Helsinki

Diner

Twee vriendinnen op bezoek uit Nederland was reden voor nog een bezoekje aan The Cock, dit keer voor het diner. Na de Cock wings (kippenvleugels) en een heerlijke truffelrisotto gedeeld te hebben, kon ik na lange tijd weer eens gaan genieten van een goed stuk vlees (want ja, ik ben en blijf een student). Ik bestelde een steak met friet, bearnaisesaus saus en groenten en het was echt heerlijk! Om over het toetje nog maar niet te spreken; een brownie met bessen en een karamel-achtige saus. Wederom prachtig opgemaakt en een waar genot. Voor een hoofdgerecht betaal je bij The Cock gemiddeld 25 euro, maar dan eet je wel in een van de leukste en lekkerste restaurants van Helsinki.

The Cock Helsinki The Cock Helsinki

Restaurant in Helsinki

Loopt het water je in de mond en heb je een bezoekje aan Helsinki op de planning staan? The Cock vind je op Fabianinkatu 17 en is open van maandag t/m zaterdag.


Karina
Karina studeert een half jaar aan de Haaga-Helia Universiteit in Helsinki. Vanuit haar nieuwe woonplaats maakt ze ons warm voor tripjes naar de Finse hoofdstad en deelt ze zoveel mogelijk tips en ervaringen.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende