Een culinaire avond in Kopenhagen: dineren bij restaurant Väkst

väkst restaurant in Kopenhagen Fika Magazine

De restaurants van Cofoco (Copenhagen Food Consulting) zijn een fenomeen in Kopenhagen. Wat in 2000 begon met één restaurant, is inmiddels uitgegroeid tot een culinair imperium met maar liefst zestien restaurants. De jongste telg in de Cofocofamilie is restaurant Väkst, dus je begrijpt, daar moesten wij een vorkje prikken.

Kas

Väkst is gevestigd aan de Sankt Peders Stræde in. Het eerste wat in het restaurant opvalt is de enorme kas die in het midden van de ruimte staat. Het restaurant is ingedeeld in twee verdiepingen waarvan de kas de verbindende factor is. Bij Väkst krijg je de ultieme new nordic cuisine voorgeschoteld. Wij kozen voor het driegangenmenu van de chef, dat tevens vegetarisch verkrijgbaar is.

Het menu

Voordat het voorgerecht op tafel werd gezet, kregen we nog twee kleine gerechtjes van het huis. Een onwijs lekker, vers broodje met olie en een klein soort pannenkoekje met verschillende toppings als paddenstoelen en huisgemaakte crème fraîche. Een goed begin! Daarna kwam de heek (een witvis) met tomaat, lavendel en blauwe mosselen. Heel erg smakelijk. Als hoofdgerecht stond varkensvlees van de barbecue op het menu met korenbloem en gerookte kaas. Het diner werd afgesloten met aardbeien en vanille- en honingcake.

Waar voor je geld

Wij schoven bij Väkst aan tijdens onze treinreis door Scandinavië en het is oprecht een van de beste diners die we tijdens onze reis hebben gehad. Alles klopte bij Väkst. En dat is een ontzettend fijne manier van dineren. Voor een driegangenmenu (of eigenlijk vijf, als je de twee gerechtjes van het huis meerekent) betaal je DKK 325, wat omgerekend ongeveer € 45 is. Het is geen goedkope plek om te eten, maar je krijg heel veel waar voor je geld.

väkst restaurant in Kopenhagen Fika Magazineväkst restaurant in Kopenhagen Fika Magazineväkst restaurant in Kopenhagen Fika Magazine väkst restaurant in Kopenhagen Fika Magazine väkst restaurant in Kopenhagen Fika Magazine väkst restaurant in Kopenhagen Fika Magazine väkst restaurant in Kopenhagen Fika Magazine väkst restaurant in Kopenhagen Fika Magazine väkst restaurant in Kopenhagen Fika Magazine väkst restaurant in Kopenhagen Fika Magazine

Väkst

We raden je aan om van tevoren te reserveren, want Väkst is een zeer geliefd restaurant.

Adres:
Sankt Peders Stræde 34

Één suggestie bij “Een culinaire avond in Kopenhagen: dineren bij restaurant Väkst
  1. Agnès zegt:

    I shall try this one the next time I’m in Copenhagen. Höst and The Standard are really good ones too!


Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Volgende