Week 4: een maand Interrailen door Scandinavië

treinreis door scandinavië fika magazine

Als dit bericht online komt, zijn we net weer met onze voeten op Nederlandse bodem gestapt. Onze treinreis door Scandinavië zit er helemaal op! Maar voordat we een eindoordeel geven, blikken we terug op de laatste week. Lees je weer gezellig mee?

Donderdag 22 juni

Onze laatste ochtend in Oslo. We nemen het er nog even goed van tijdens ons ontbijt in Grand Hotel Oslo. Het ontbijtbuffet in dit hotel is echt fantastisch (ook als je niet in dit hotel slaapt, raden we je aan hier een keer in de ochtend aan te schuiven). We werken wat mails weg en dan is het tijd om richting het station te wandelen. We gaan namelijk naar onze volgende bestemming: Göteborg. Als we in de avond aankomen, checken we in bij Hotel Flora, waar we de komende twee nachten verblijven, om snel op zoek te gaan naar een eettentje. Wat we ons alleen niet helemaal realiseerden, is dat veel plekken al gesloten zijn in verband met midsommar. De adresjes die hoog op ons lijstje stonden, moeten we dus helaas laten schieten. We stranden bij Butcher’s Market, wat wij helaas niet echt een aanrader vinden. We hadden ontzettend goede verhalen gehoord over The Barn en Tugg, dus als je een burger wilt eten in Göteborg kun je beter daar heen gaan.

Treinreis door Scandinavië Fika Magazine

Vrijdag 23 juni

Het is midsommarafton, de dag voor midsommar, en dat betekent dat het feest is in Zweden. Tijdens midsommar wordt de langste dag van het jaar gevierd en wij dompelen ons onder in het feestgedruis. In Trädgårdsföreningens halen we de ingrediënten om een bloemenkrans te maken, die we vervolgens in het zonnetje op het gras in elkaar vlechten. We halen verse Zweedse aardbeien en kanelbullar en kijken toe hoe de meiboom wordt versierd en vervolgens opgetuigd. Wat een leuk schouwspel! In de avond schuiven we aan bij het rooftoprestaurant van Hotel Riverton voor een diner. We vertellen er later meer over, maar dit was meer dan geslaagd!

Treinreis door Scandinavië Fika Magazine

Zaterdag 24 juni

Ook op zaterdag zijn nog veel winkels en horecagelegenheden gesloten, dus we ontbijten uitgebreid in ons hotel. Aan het eind van de ochtend laten we Zweden weer achter ons en pakken we de trein terug naar Kopenhagen. Ditmaal overnachten we in Hotel Ibsens, op vijf minuutje slopen van station Nørreport. De zon schijnt, dus het is gezellig druk op de terrasjes en we maken een avondwandeling door ons wijkje. Er is ons aangeraden om voor het avondeten aan te schuiven bij Ramen To Bíiru. Gehoorzaam als we zijn, zitten we niet veel later aan de lekkerste Japanse ramen en biertjes van Mikkeller! Fijn om weer terug te zijn in de Deense hoofdstad.

Interrailen Fika Magazine

Zondag 25 juni

Na een heerlijk ontbijt met lokale producten in ons hotel, besluiten we een flinke stadswandeling te maken. Nu we tegen het einde van onze reis aan zitten hebben we minder moeite met shoppen, aangezien we niet meer zo lang met onze tassen hoeven te slepen. De sale is begonnen in Denemarken, dus we scoren een paar fijne items. We lunchen bij het fantastische zaakje Fætter & Fætter en aan het einde van de middag stranden we in het park bij de Botanisk Have waar het heerlijk genieten is van de zon. We hebben voor het diner gereserveerd bij restaurant Väkst, dat nog niet zo lang geopend is. We doen later verder verslag over dit restaurant, maar man, man, man, wat hebben we hier lekker gegeten.

Maandag 26 juni

Voor de laatste dagen van onze reis hadden we nog niet zo veel gepland. Omdat we nu zo dicht bij Malmö zitten, besluiten we nog één nachtje naar deze stad te gaan – de Zweedse fika is tenslotte lastig te weerstaan. We droppen onze tassen bij het Story Hotel (check dit artikel voor meer info en een filmpje waarmee je binnenkijkt in het hotel) en wandelen richting het centrum om te lunchen bij Slottsträdgården Kafé. Dit tentje zitten midden in het gelijknamige park en is absoluut de moeite waard op een zonnige dag als deze. We shoppen nog wat verder in de sale en drinken koffietjes bij Solde. Voor het avondeten gaan we naar een oude bekende: de Saluhallen, oftewel de foodhallen van Malmö.

Dinsdag 27 juni

We pakken onze tassen voor het staartje van onze reis: vandaag gaan we terug naar Kopenhagen waar we op de trein naar Hamburg stappen. Weer flink wat reisuren dus. Als we in de avond aankomen in Hamburg duiken we na een curryworst en witbiertje dan ook snel ons bed in.

Woensdag 28 juni

En dan is de allerlaatste dag van onze reis aangebroken. In de trein van Hamburg naar Amsterdam blikken we nog eens terug. Wat was het intensief – vooral het bezoeken van alle steden – maar wat was het leuk en wat hebben we genoten! In het artikel van volgende week zullen we je de volledige conclusie geven (wat zouden we anders doen, wat is er fijn aan het reizen met de trein en wat is er minder fijn, etc).

Treinreis door Scandinavië

Meer over onze treinreis door Scandinavië lezen? Bekijk dan ook de volgende artikelen:


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende