Voor de visliefhebber: restaurant Solsiden in Oslo

Restaurant Solsiden Oslo Fika Magazine

Ben je dol op vis? Dan kan een bezoekje aan restaurant Solsiden tijdens een citytrip Oslo niet ontbreken. In dit restaurant hebben ze de bereiding van vis werkelijk tot kunst verheven.

Restaurant Solsiden Oslo Fika Magazine

1993

In 1993 zette eigenaar Lars Jon Amundsen voor het eerst voet in de verlaten zeepfabriek in schuur 34 op het Akershusstranda. De visenthousiast organiseerde schelp- en schaaldierfestivals in de buurt en was op zoek naar stroom. Maar toen hij de voormalige zeepfabriek betrad, wist hij het: hier moest een visrestaurant geopend worden. En dat deed hij.

Visrestaurant Oslo Fika Magazine Visrestaurant Oslo Fika Magazine

Begrip

Inmiddels is Solsiden een begrip in Oslo en staat het restaurant bekend om de grote schalen zeevruchten die menig visliefhebber doet watertanden. Het restaurant is prachtig, industrieel ingericht en heeft fraai uitzicht over het water.

Visrestaurant Oslo Fika Magazine Visrestaurant Oslo Fika Magazine

Solsiden

Het restaurant is gevestigd aan Akershusstranda 13 in Skur 34.

Openingstijden:
Maandag – zaterdag
16:30–22:00

Zondag
16:30–21:00

2 suggesties bij “Voor de visliefhebber: restaurant Solsiden in Oslo
  1. Martin Brode zegt:

    Solsiden is een absolute aanrader als je in Oslo bent. Gelegen aan de Oslo fjord zie je ‘s avonds vanuit het restaurant de zon ondergaan (als er tenminste geen cruise schip aangemeerd ligt). De sfeer is familiair en de dresscode is casual. Het is overigens wel verstandig om te reserveren (per e-mail of telefonisch) want Solsiden zit elke avond (in 2 shifts) helemaal vol. Vermeldenswaardig is dat Solsiden alleen geopend is van mei tot medio september.Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende