Netflix' 3 leukste Scandinavische series voor kerst

Rita Netflix Fika Magazine

Heb je besloten het deze kerstdagen eens even lekker rustig aan te doen? Of heb je dit jaar geen familieverplichtingen? Dan kun je je mooi op de bank nestelen met heel veel eten en de fijnste series op Netflix. Met onderstaande drie Scandinavische series ben je wel even zoet.

Rita
Rita is een heerlijke serie waar je niet al te veel bij na hoeft te denken, maar lekker ‘weg kunt kijken’. De serie vertelt het verhaal van Rita, een alleenstaande moeder van drie kinderen die lesgeeft op een Deense school. Ze rookt op het toilet, doet het met de rector en heeft nogal wat problemen met autoriteit. Maar, de kinderen in de klas vinden haar geweldig. Haar eigen kinderen daarentegen niet altijd.

Bekijk de trailer hier:

Lillyhammer
Een iets rauwere serie is Lillyhammer. Steven van Zandt speelt in deze Noorse komedie maffiabaas Giovanni Henriksen. Omdat hij een belangrijke getuigenis heeft afgelegd, besluit de Amerikaanse FBI hem te beschermen en moet Giovanni verhuizen naar het ijskoude Lillyhammer. Hij begint er nachtclub Flamingo, en al snel blijkt dat Giovanni’s zijn streken niet heeft verleerd. Toegegeven, we zijn vooral fan van het eerste seizoen, daarna wordt de serie iets minder interessant.

Bekijk de trailer hier:

Real Humans
Deze Zweedse serie, ook wel bekend als Äkta människor, echte mensen, gaat over een alternatief hedendaags Zweden, waar robots hun intrede doen in de maatschappij. Deze zogenaamde hubots, een samenvoegen van human en robot, hebben een USB-poort op hun lichaam waardoor ze geprogrammeerd kunnen worden en ingezet kunnen worden als bedienden en arbeiders. De nieuwe technologie wordt door veel mensen omarmd, maar er is ook een grote groep mensen die de hubots als bedreiging ziet. En dat blijkt niet voor niets te zijn.

Bekijk de trailer hier:

Deze vijf series (niet allemaal op Netflix te zien) tipten we je vorig jaar!

Één suggestie bij “Netflix’ 3 leukste Scandinavische series voor kerst

Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende