Scandinavische muziek: succesvolle muzikanten

Scandinavische muziek

Dat Scandinavische boeken en series populair zijn, weten we inmiddels. Maar ook Scandinavische muzikanten – van singer-songwriters tot DJ’s – boeken flinke successen met internationaal geliefde nummers. De muziek van deze vier muzikanten heb je vast al eens voorbij horen komen.

Ásgeir
Deze IJslandse singer-songwriter is pas 23 jaar, maar heeft al een enorm reportoire op zijn naam staan. In zijn thuisland is hij een grote naam, maar ook buiten de IJslandse grenzen timmert hij flink aan de weg. Zijn debuutalbum Dýrð í dauðaþögn verkocht sneller dan iedere andere IJslandse debuutplaat. In het buitenland is Ásgeir vooral bekend met zijn album In The Silence, dat hij zowel in het Engels als IJslands uitbracht.

Oh Land
Nanna Øland Fabricius, beter bekend als Oh Land, kwam pas in 2008 in de muziekscene toen ze na een ongeluk voorgoed gedag zei tegen haar danscarrière. Ze bracht haar eerste album, Fauna, uit en al snel ging het balletje snel rollen. Haar electro-popsongs gaan als warme broodje over de digitale toonbank. Ook zong en schreef ze de titelsong voor de populaire serie Rita

Lykke Li
In de categorie ‘bij iedereen bekend’: Lykke Li. Deze Zweedse dame werd in 2007 wereldwijd bekend met haar hit Little Bit. In 2008 bracht ze haar eerste album Youth Novels uit, dat meer dan goed ontvangen werd. Het belandde op de zeventiende plaats in een door het muziekblad OOR samengestelde lijst van de beste albums van 2008.

Avicii
Hij zit in een totaal ander genre dan bovenstaande artiesten, maar is wel het noemen waard: de 26-jarige Tim Bergling, ofwel Avicii. Vooral bij jonge mensen is deze Zweed ontzettend geliefd met nummers als Waiting For Love en Hey Brother.

Welke Scandinavische artiest is bij jou favoriet?

Bron afbeelding: The Ultimate Playlist


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende