Tip: de Scandinavische tv serie Dag vanaf nu op Netflix

Scandinavische tv serie Dag Netflix Fika Magazine

Op zoek naar een lekkere serie voor de slechte zomerdagen (of aankomende herfst)? Dan kijk je de Scandinavische tv serie Dag, die vanaf nu op de Nederlandse Netflix te zien is.

Waar gaat tv serie Dag over?

In de serie staat Dag centraal, een Noorse relatietherapeut die stellen liever ziet scheiden dan dat ze bij elkaar blijven. Veel van zien cliënten komen dan ook voor een eenmalig bezoek, want zijn advies luidt doorgaans: teken de scheidingspapieren en ga op jezelf wonen. Dat is dan ook wat hij zelf doet: Dag woont in een klein appartementje waar hij het liefst niemand ontvangt en in zijn eigen gedachten weg kan zinken. Zijn zus Marianne denkt daar anders over en regelt date aan date voor haar broer. Je kunt je voorstellen: dat levert een hoop ongemakkelijke situaties op.

Humorscandinavische tv serie dag fika magazine

Dag is niet de doorsnee komedie die we gewend zijn van bijvoorbeeld de Amerikanen. De serie bevat veel droge, Scandinavische humor, en dat past niet in ieders straatje. Toch valt de serie bij velen in de smaak: hij wordt beoordeeld met een 8.7 op IMDB. Na één aflevering verslaafd? Dan kun je nog even vooruit, er staan al vier seizoenen voor je klaar.

Meer Scandinavische tv series

Heb je de smaak te pakken gekregen en zin in nog meer Scandinavische series? In deze artikelen tippen we je er nog veel meer:

Één suggestie bij “Tip: de Scandinavische tv serie Dag vanaf nu op Netflix
  1. Debbie zegt:

    Lol, ik las uit de titel dat er een Scandinavische seriedag zou komen, had ik geïnterpreteerd als een dag in de week waarop Scandinavische series centraal zouden staan.

    Maar over deze nieuwe serie had ik nog niet gehoord, ga ‘m wel eens bekijken! Bedankt voor de tip.


Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende