Eindelijk! Seizoen 4 van de Deense serie Rita staat op Netflix

Rita Netflix Fika Magazine

Hoewel we dol zijn op de crime series uit het hoge noorden, is een van onze favoriete series uit Scandinavië het tegenovergestelde van nordic noir. We hebben het over Rita, een heerlijke Deense serie die geregeld voor een glimlach op je gezicht zorgt. Al sinds 2015 staan er drie seizoenen op Netflix, maar daar is nu eindelijk een vierde deel aan toegevoegd.

Waar gaat Rita over?

De serie vertelt het verhaal van Rita, een alleenstaande moeder van drie kinderen die lesgeeft op een Deense school. Ze rookt op het toilet, doet het met de rector en heeft nogal wat problemen met autoriteit. Maar, de kinderen in de klas vinden haar geweldig. Haar eigen kinderen daarentegen wat minder. En ook met volwassenen wil het niet altijd boteren.

Recensies

Rita krijgt vrijwel overal lovende recensies. Op IMDB, een platform waar films en series beoordeeld worden, krijgt de serie maar liefst een 8,1 – wat zeer hoog is voor IMDB-maatstaven. Henk van Renssen van Vrij Nederland noemde de serie een ‘verademing’ en The Telegraph riep de serie uit tot een van de tien beste buitenlandse series.

Rita Netflix Fika Magazine
Actrice Mille Dinesen vertolkt de hoofdrol van de serie

Netflix original

De populaire serie begon zelfstandig maar werd vanaf seizoen drie een Netflix Original. De streamingdienst heeft de serie vanaf toen medegefinancierd. ‘Zonder Netflix had de serie geen bestaansrecht meer. Seizoen drie was er dan nooit van gekomen,’ aldus Thomas Gammeltoft, directeur van het Copenhagen Film Fonds. De serie werd in thuisland Denemarken door maar liefst 842.000 mensen bekeken.

Scandinavische series

Meer Scandinavische series? Dit artikel werken we continu bij met de leukste en nieuwste series op Netflix!

Één suggestie bij “Eindelijk! Seizoen 4 van de Deense serie Rita staat op Netflix
  1. Geneviève Heijerman zegt:

    Scandinavische series en films zijn meestal geweldig. Wij hebben heel erg genoten met het zien van de serie “Rita”.

    Wij houden heel erg van de Engelse series en films.

    Scandinavische producties zijn qua kwaliteit en niveau (scripts, acteren, etc.) net zo goed en soms superieur aan die van de Engelse!

    Deze 2 landen hebben begrijpen dat ze moeten hun producties maken in de geest van het volks karakter van hun land. Andere landen gan faliekant verkeerd wanneer ze proberen een andere land’s productie na te apen (kopiëren)!


Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende