Yes! KLM gaat op déze Zuid-Zweedse stad vliegen!

vliegen naar Zweden Fika Magazine

Goed nieuws voor Zwedenliefhebbers: de opties om te vliegen naar Zweden worden weer wat uitgebreider. KLM gaat het routenetwerk namelijk vergroten met de luchthaven van Växjö. We moeten er nog wel even geduld voor hebben: de vluchten zullen vanaf het zomerseizoen van 2018 dagelijks uitgevoerd worden vanaf het Nederlandse Schiphol.

Noord-Europa

Barry ter Voert, Senior Vice President van Europe KLM, legt – zo lezen we op reisbizz.nl – uit dat de Noord-Europese markt belangrijk is voor de maatschappij: ‘Noord-Europa is een sterke en aantrekkelijke regio waar KLM al over een uniek netwerk beschikt.’ Door Växjö toe te voegen aan de lijndiensten is KLM de eerste internationale netwerkcarrier met vluchten naar de luchthaven.

Småland

Växjö is de hoofdstad van Kronoberg en ligt in Småland. De stad staat bekend om haar universiteit en ondernemersklimaat. Maar waar Växjö misschien nog wel bekender door is, is dat de stad in de regio ligt waar ook IKEA ‘geboren’ is. In Växjö moet je zeker een fika-pauze inlassen om een latte met bergcranberries te proeven én de natuurrijke omgeving verkennen.

Vliegen naar Zweden

Växjö is de vierde KLM-bestemming in Zweden. De Nederlandse maatschappij vliegt al op Stockholm, Göteborg en Linköping. Mocht je je nog afvragen met welk vliegtuig ze naar de Zuid-Zweedse stad vliegen: de vluchten worden uitgevoerd met een Embraer 175 van KLM Cityhopper, waar 88 passagiers in terecht kunnen.

Fotocredits: Jon Flobrant

2 suggesties bij “Yes! KLM gaat op déze Zuid-Zweedse stad vliegen!


Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende