Botaniska Trädgård Göteborg: de grootste botanische tuin van Zweden

Botaniska Trädgård Fika Magazine

-De grootste Botanische tuin van Zweden – de Botaniska Trädgård – ligt in Göteborg en is in totaal 1,75 km² groot. In 1910 werd begonnen met de aanleg en ondertussen is er een Arboretum, een Rotstuin (3 sterren in de groene gids van Michelin), een Japanse tuin, een Rododendron-vallei, een kruidentuin en broedkassen van ongeveer 2.000 m² met exotische planten en orchideeën.

Botaniska Trädgård Fika Magazine

Picknicken en een koffiehuis

Kinderen kunnen klauteren en klimmen over houten ‘draken’ in de speeltuin. Voor de volwassenen is er verder in het park een groot koffiehuis met terras. Eigen drankjes en picknick meebrengen is trouwens heel gebruikelijk bij de Zweden. Aan de ingang ligt een winkeltje waar je zaden, plantjes, tuinpotten en decoratie kan kopen. En een ijsje voor tijdens de warmere zomerdagen.

Groene vingers

De Botanische tuin van Göteborg is een aanrader voor elke tuinliefhebber, maar ook ontspannend voor wie zelf geen groene vingers heeft. Sommige gedeelten van het park liggen hoger en dan is de klim best pittig, maar overal ligt een verhard pad.

Botaniska Trädgård Fika Magazine

Entree en openingstijden

De entree is gratis, maar als je wilt, mag je 20 SEK als vrijwillige bijdrage geven om de provincie, die het onderhoud op zich neemt, te ondersteunen. Om de broeikassen te bezoeken betaal je 40 SEK.

Met de tram stap je uit bij halte ‘Botaniska Trädgård’ en dan is het nog 10 minuutjes wandelen (volg de pijltjes).

Openingstijden Botaniska Trädgård 
Park: alle dagen van 9.00 tot zonsondergang
Serres: Mei-Aug. van 9.00 tot 17.00
Winkel: April-Sept. 10.00 tot 19.00

Foto’s: Tina

Één suggestie bij “Botaniska Trädgård Göteborg: de grootste botanische tuin van Zweden

Reageren niet mogelijk.


Tina
De Vlaamse Tina woont samen met haar man in de Zweedse stad Göteborg. Vanuit haar woonplaats schrijft ze twee keer per maand een blog voor Fika Magazine met haar ultieme Göteborgtips en uitstapjes naar andere Scandinavische plekken!

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende