Muziekmeiden: Scandinavische muziektips van onze nieuwe blogger Marijke

Scandinavische muziektips Soleima Fika Magazine

Zo. Het is tijd om mijn voorliefde voor deze muzikale wonders met jullie te delen. Hopelijk kennen jullie ze nog niet, en kunnen jullie oren hier iets mee!

First Aid Kit Fika Magazine

First Aid Kit

Deze Zweedse zussen doen het goed. Via een kennis uit Denemarken ben ik met hun muziek in aanraking gekomen. Misschien ken je ze van een autoreclame, of als achtergrondmuziek in verschillende televisieprogramma’s. Ze hebben al meerdere albums uitgebracht. Ik vind het heerlijk. Opstaan, ramen open, licht, zon en First Aid Kit! Ook de associatie van het rijden in de bergen, op weg naar een vakantiebestemming vliegt door mijn hoofd, wanneer ik naar deze zusjes luister. Muziek omschrijven is natuurlijk een en al associatie. Hun muziek wordt ‘folks’ en ‘akoestisch’ genoemd.

My Bubba Fika Magazine

My Bubba

De website van Paradiso. Een groot geluk om zo nu en dan eens te bekijken. Dit verklaart hoe ik begin mei in de Vondelkerk in Amsterdam terecht kwam. Vooraan bij het podium, waar My Bubba optrad. Een combinatie van een prachtige Zweedse en een IJslandse stem. Gevoelig en speels. Ik zeg, hup, op naar je favoriete platenzaak, of, vooruit, Spotify (mijn oordeel verder terzijde ;-)) en go for it!

Scandinavsiche muziektips Mø Fika Magazine

‘Lean On. Uh Oh, Uh Oh.’ Herkenbaar? Dit Deense meisje van elastiek is mijn favoriet. Haar verschijning is heel klein en fijn, haar stem het tegengestelde. Ze knalt van het podium af! Meerdere keren heb ik haar live gezien, en ik denk dat dat voor velen al geen uitzondering meer is. Een paar jaar geleden las ik een artikel in een Deens muziekblad over haar, en nu: Mø goes worldwideWat een echtheid, enthousiasme, en energie. Om het even in de ‘e’ woorden te houden: electronisch is het overkoepelende woord. En eigenlijk is sympathiek de perfecte toevoeging. Een pittig, blij wijffie!

Scandinavische muziektips Soleima Fika Magazine

Soleima

Deze Deense knappe is nog niet heel ‘vindbaar’ op het internet. Overigens, veel potentie om de wereld te veroveren naar mijn idee. Catchy, knap, electronisch, fijne beats, en, fijne bandleden met wie ze samenwerkt. 

Muziek blijft een persoonlijk iets. Over smaak valt niet te twisten. Hopelijk zit er een nieuw favorietje tussen deze Scandinavische muziektips!

Fotocredits: NPR Music (First Aid Kid) Nelsonville Fest (My Bubba) Diffuse Brooklyn (Mø) Ja Ja Ja Music (Soleima)

Één suggestie bij “Muziekmeiden: Scandinavische muziektips van onze nieuwe blogger Marijke

Reageren niet mogelijk.


Marijke
Marijke is dol op het Noorden. Ze stuit al jaren op de mooiste Scandinavische merken en fijne muziek. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand over haar favorieten.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende