Het kookboek van dit Scandinavische stel wil jij op je boekenplank

green kitchen at home fika magazine

Dat we stiekem een beetje verliefd zijn op David Frenkiel en Luise Vindahl, de gezichten achter het immens populaire kookblog Green Kitchen Stories, hebben we nooit echt onder stoelen of banken geschoven. En met de komst van hun nieuwste kookboek, is onze liefde voor dit Scandinavische stel alleen maar groter geworden. Fika Magazine was aanwezig bij de perslancering van The Green Kitchen at Home, waar het stel hun vierde boek presenteerde.

The Green Kitchen at Home

Met een goedlopend blog, vier kookboeken op de teller en drie jonge kinderen thuis, kun je je voorstellen dat de levens van David en Luise op z’n zachtst gezegd druk zijn. En dat is ook precies waarom ze dit nieuwe boek wilden maken: het stel wilde laten zien dat je ondanks dat een druk bestaan, ook gewoon gezond kunt eten. Gerechten die voedzaam zijn, maar waarvoor je niet urenlang in de keuken hoeft te staan. Zo werd The Green Kitchen at Home geboren.

Green kitchen at home Fika Magazine

Tips

Naast een hele reut recepten, geven David en Luise je in hun nieuwe boek tal van tips hoe je het jezelf een stuk makkelijk kunt maken in de keuken. Zo hebben ze het ultieme boodschappenlijstje alvast voor je uitgekauwd. Wat staat er – als het even kan – altijd op je aanrecht? Welke droge ingredienten moet je in huis hebben? Welke gedroogde specerijen mogen niet ontbreken? En wat hoort er absoluut in je koelkast en vriezer thuis? Ze geven handige basisrecepten zodat je nooit zonder een goede hummus, tomatensaus of pesto zit en ze zorgen ervoor dat gezond koken een feestje wordt.

Recepten

Onze favoriete recepten? Dat zijn absoluut de erwtjes-broccolisoep (die we op het persevent proefden en thuis succesvol namaakten), bietenburgers, mokkamoussetaart met zwarte bonen en banaan-spinaziepannenkoekjes. Luise vertelde dat ze zelf graag het regenboogplatbrood maakt, een recept dat er bij de kinderen goed in gaat!

Green kitchen at Home

Wil jij The Green Kitchen at Home ook op je boekenplank? Je bestelt het hier!


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende