Restaurant Noma gaat sluiten

Eind 2016 gaat een van de beste restaurants ter wereld, restaurant Noma, sluiten. Maar niet te lang getreurd: chef-kok René Redzepi opent een nieuw restaurant in de buurt van de vrijstad Christiania in Kopenhagen.

Eind 2016

Redzepi zal zijn laatste maaltijd in Noma op oudjaarsdag 2016 serveren. Er zijn geen financiële problemen, het is gewoon tijd voor een ‘drastische verandering’, aldus Redzepi. Na 12 jaar Noma is het tijd voor een nieuwe locatie, een nieuwe kaart, eigenlijk gewoon een heel nieuw concept. Op de nieuwe locatie wil de wereldberoemde chef ook een urban farm openen waar fulltime een boer aan de gang gaat. De focus zal gaan liggen op seizoensgebonden producten: wild in de herfst, vis in de winter en heel veel groen in de lente en zomer.

Het nieuwe restaurant Noma

Het ‘nieuwe Noma’ zal pas in 2017 openen, dus het is nog even geduld hebben, maar het klinkt alvast veelbelovend. Wil je meer weten over Redzepi’s nieuwe project? Lees dit uitgebreide artikel op The New York Times.

Christiana, de locatie van het nieuwe concept
Christiana, de locatie van het nieuwe concept

Bron: Culy

Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende