Noma opent tijdelijk restaurant in Sydney

Noma, misschien wel het bekendste restaurant van heel Scandinavië, verruilt begin volgend jaar de Deense bodem voor de Australische. Het restaurant zal in januari tijdelijk in Sydney openen, en het hele team verhuist mee.

Begin dit jaar opende Rene Redzepi, eigenaar van het sterrenrestaurant, een pop-up restaurant in Tokyo. En dat is meer dan goed bevallen: ‘Toen we terugkwamen in Kopenhagen waren we gemotiveerder dan ooit en brachten we bakken vol inspiratie mee terug.’ Het restaurant in Denemarken wordt tijdelijk leeggemaakt zodat het restaurant, van afwasser tot algemeen manager, naar de andere kant van de wereld kan vertrekken. Rene: ‘Australië heeft me altijd geïnspireerd: de fantastische steden, de vriendelijke mensen en natuurlijk de altijd aanwezige zon. Maar wat me vooral inspireert is de variatie in het landschap en de ingrediënten. Ik heb nog nooit zoiets gezien’.

Sinds Redzepi’s eerste bezoek aan Australië een aantal jaar geleden, wil de chef-kok meer tijd doorbrengen in het land om te ‘onderzoeken, te proeven en de ingrediënten te leren begrijpen’. Wij geven ‘m geen ongelijk.

681749-bd7cdebc-3405-11e5-9bfe-a067597ead72

Bron: Noma


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende