Scandinavische restaurants krijgen 3 Michelinsterren

scandinavische restaurants

Flink wat Scandinavische restaurants doen het goed aan de top van de culinaire wereld, maar het is nu voor het eerst dat er twee Scandinavische restaurants drie Michelinsterren hebben toegekend gekregen. Restaurant Geranium in Kopenhagen en Maaemo in Oslo hebben het maximaal haalbare aantal Michelinsterren bereikt.

Nordic guide

De toekenning van de sterren vond plaats tijdens de lancering van Michelins Nordic Guide, een gerenommeerde restaurantgids. Restaurant Geranium is het eerste en enige restaurant in Denemarken dat de drie sterren kreeg. Het Deense restaurant Noma, dat het afgelopen jaar veel publiciteit kreeg, blijft op twee sterren hangen. In Denemarken werden vier nieuwe één-sterzaken aan het rijtje toegevoegd: Kadeau in Bornholm, Frederiksminde in Præsto en Henne Kirkeby Kro in Henne.

Maaemo

Restaurant Maaemo, dat als tweede restaurant drie sterren in de wacht sleepte, kreeg al eerder sterren. Slechts 15 maanden na de opening, in 2012, kreeg het restaurant haar eerste twee sterren van Michelin. Ook de Noorse restaurants Kontrast (Oslo) en Re-Naa (Stravanger) kregen kregen een ster.

Scandinavische restaurants gebundeld

Benieuwd naar de rest van de restaurants? Bestel de Michelin Nordic Guide 2016 hier.

Bron: Misset Horeca


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende