Hotel in Zweden: dit hotel annex woonhuis kan van jou zijn!

Hotel in Zweden Fika Magazine

Tijdens ons wekelijkse rondje Scandinavische droomhuizen kijken op het internet, kwamen we dit keer wel een heel bijzonder pand tegen. Ons oog viel op dit bijzondere woonhuis annex hotel in Zweden dat ooit dienstdeed als mijnwerkershut.

Bekend van TV

Voor inwoners van Zweden doet dit pand wellicht een belletje rinkelen. De verbouwing van de mijnwerkershut tot woonhuis werd namelijk op de Zweedse televisie uitgezonden. En dat is natuurlijk niet voor niets. Lindesbyhyttan, zoals het huis tegenwoordig heet staat in het Zweedse plaatsje Nora, zo’n 2,5 rijden van Stockholm, en is maar liefst twintig meter hoog. De inwoners wisten de ruimte op een slimme manier in te delen en hebben met meerdere ‘zwevende’ verdiepingen gewerkt. Het huis is op verschillende manieren te bereiken, door onder meer een loopbrug. Naast het woonhuis is er ook een hotel gecreëerd in Lindesbyhyttan, dat via een trappenhuis aan de zijkant te bereiken is. 

Woonhuis x hotel in Zweden te koop

De reden dat we dit prachtige pand vonden, is omdat het te koop staat. Voor een schamele SEK 4,25 miljoen is het van jou. Daar krijg je 160 vierkante meter woonruimte, vijf kamers en 2401 vierkante meter grond voor. Koopje toch?

hotel in Zweden Fika Magazine hotel in Zweden Fika Magazine hotel in Zweden Fika Magazine hotel in Zweden Fika Magazine hotel in Zweden Fika Magazine droomhuis in Zweden Fika Magazine droomhuis in Zweden Fika Magazine droomhuis in Zweden Fika Magazinedroomhuis in Zweden Fika Magazine

Meer toffe binnenkijkers?

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken voor in huis? Of heb je zin om even weg te dromen bij nog meer Scandinavische huizen? Regelmatig plaatsen we op Fika Magazine binnenkijkers x shoppings, dan kun je het interieur direct in je winkelmandje gooien (tenminste, zo goed als). We zetten een paar recente voor je op een rij:

  • In dit artikel kijken we binnen bij een droomhuis in Göteborg
  • In dit artikel kijken we binnen bij het huis van Zweedse blogger en fotograaf Hannah
  • In dit artikel kijken we binnen bij een schitterend Deens huis met prachtige hoge plafonds

Bron: Husman Hanberg, via Hemnet.se

Één suggestie bij “Hotel in Zweden: dit hotel annex woonhuis kan van jou zijn!

Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende