Binnenkijker: geweldig huisje in Zweden omgeven door rozen

huisje in zweden fika magazine

Is het een droom om ooit een huisje in Zweden op de kop te tikken? Dan ga je deze binnenkijker in Falsterbo fantastisch vinden. Hoewel het inmiddels geen zomerhuisje meer is maar een echt woonhuis, blijft het stulpje een ontzettend fijne vakantiesfeer ademen.

Huisje in Zweden

Eigenaren David en Madeleine zagen potentie in het huis toen het nog in een heel andere staat was. Ze kochten het volledig afgetakeld maar zagen een kwalitatief goede basis verscholen achter lambrisering, gipswanden en vinyl vloerbedekking. Het houten huis werd al in 1901 gebouwd en heeft niet de traditionele, Zweedse rode kleur gekregen, maar is voorzien van een grijs likje verf. De eigenaren hebben flink verbouwd en het resultaat mag er zijn. Ook de tuin hebben ze onder handen genomen. Hier hebben ze gekozen voor organische vormen in combinatie met moderne tuinmeubels.

Het huisje van David en Madeleine is omgeven door maar liefst 100 verschillende rozen. Kun je nagaan wat voor fantastische geur dat oplevert als de rozen in bloei staan?! huisje in Zweden fika magazine huisje in Zweden fika magazineEn dan de inrichting. De zwarte stoelen, muren en sidetable geven een prachtig contrast tegen de lichte vloer en het witte hout.

huisje in Zweden fika magazineHier zouden wij ook wel even een middagje willen werken. Wat een prachtige lichtinval heeft deze ruimte…
huisje in Zweden fika magazine huisje in Zweden fika magazine huisje in Zweden fika magazineDeze voorraadkast doet het hart van menig foodblogger harder kloppen. De een vind het een grote rommel, maar je kunt er ook een schoonheid in zien.
huisje in Zweden fika magazineEn tot slot de slaapkamer. Wie wil hier nu niet wakker worden op een warme zomerdag… We zijn compleet verliefd op dit huis en pakken het liefst direct onze koffers! Wat jullie?

Meer binnenkijkers?

Nog lang niet uitgekeken? Op Fika Magazine delen we regelmatig de fijnste Scandinavische binnenkijkers. Kijk eens tussen deze fijne huizen. Wellicht doe je inspiratie op om met een bezem door je eigen interieur te gaan; of ga je nu toch echt plannen maken voor een (tweede) huis in het buitenland… Hoe dan ook: veel kijkplezier!

Bron: Elle Decoration, via Style Files


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende