Overnachten in het Ice Hotel in Zweden

IJshotel Fika Magazine

Op het Pinterestaccount van We Are Travellers kwamen we deze bijzondere accommodatie in Zweden tegen: een hotel met kamers gemaakt van ijs. Het Ice Hotel, zoals de toepasselijke naam luidt, is het grootste ijshotel ter wereld.

Het Ice Hotel ligt in Jukkasjärvi: een klein plaatsje in het noorden van Zweden, zo’n 200 kilometer boven de poolcirkel. Ieder jaar gaan 25 kunstenaars aan het begin van november met maar liefst 2000 ton ijs aan de slag om het hotel op te bouwen. Vervolgens blijft het tot het voorjaar overeind staan, want dan begin het ijs weer te smelten. Tot die tijd kun je overnachten in luxe kamers, die niet warmer worden dan zo’n 5 graden. Mocht je dit iets te extreem vinden, dan kun je ook in de warme chalets overnachten en alleen een drankje doen in de ijsbar van het hotel.

Ieder jaar trekt het populaire hotel zo’n 50.000 bezoekers, maar de meesten nemen alleen een kijkje in het hotel. Mocht je een koukleum zijn, dan is dat dus ook nog een optie. Want dat je ooit in het hotel geweest moet zijn, dat is zeker. Kijk maar:

Ice Hotel

Ice Hotel

IJs Hotel Zweden

DSC2832-1140x640

PH_141220_1931-1140x760

 

Meer bijzondere plekken in Scandinavië ontdekken? Kijk dan eens tussen onze andere reistips.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende