The Hotel Collectors Guide: ontdek Zweden buiten de gebaande paden

The Hotel Collector's Guide Fika Magazine

Er zijn op het internet genoeg plekken om een adresje te vinden voor een overnachting in Zweden. Maar waar vind je nou de écht unieke adresjes in het oerwoud van aanbieders? De plekken buiten de gebaande paden? Agneta Green, bedenkster van The Hotel Collector’s Guide, heeft de oplossing.

Bijzondere plekken

Agneta is geen vreemde in de Zweedse hospitalitywereld. Ze is mede-eigenaresse en -oprichtster van Oaxen Krog & Slip, twee succesvolle restaurants in Stockholm waar mensen maar wat graag aanschuiven voor de new nordic cuisine, en eigenaresse van hotelboot Prince van Orangiën (waarover binnenkort meer op Fika Magazine!). Agneta merkte dat veel gasten niet alleen een hotel zochten om te slapen, maar ook hotels bezochten vanwege de hotels zelf: bijzondere plekken, die niet platgelopen worden door toeristen en waar je net dat beetje extra krijgt. Gasten wilden haar persoonlijke aanbevelingen weten, zodat ze verzekerd waren van een fijne slaapplek. Dat bracht haar op het idee om The Hotel Collector’s Guide op te richten: een platform waar hotels in Zweden gebundeld zijn, buiten de gebaande paden.

The Hotel Collector's Guide Fika Magazine

Kleine hotels

Op de website vind je een aanbod van kleine hotels waar alles in staat wordt gesteld om gasten het zo goed mogelijk naar hun zin te maken, en nét iets meer bieden dan hun grotere concurrenten. Op The Hotel Collector’s Guide vind je onder andere Agneta’s eigen hotel, de Prince von Orangiën (Stockholm), een oude Nederlandse rivierboot die omgebouwd is tot hotel, maar ook Hotel Stelor (Västergarn), een prachtig pand dat dateert uit 1800 en Svartsö Logi (Svartsö), waar je kunt overnachten in bijzondere tenten op het eiland.

The Hotel Collector’s Guide

The Hotel Collector’s Guide biedt een kleine collectie hotels, die de komende tijd verder uitgebreid gaat worden met nog meer onontdekte parels. Houd de website dus goed in de gaten, als je op zoek bent naar unieke plekjes, de tourist traps voorbij.

Één suggestie bij “The Hotel Collectors Guide: ontdek Zweden buiten de gebaande paden

Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende