Dit is de reden waarom jij in 2017 naar Finland moet

Finland Fika Magazine

Het bekende reisplatform Lonely Planet roept ieder jaar de tien beste landen, steden, regio’s en budgetbestemmingen uit om het daaropvolgende jaar te bezoeken. Afgelopen week werden de lijsten van 2017 bekend gemaakt en uiteraard staat er een Scandinavische bestemming tussen. In 2017 koersen we allemaal richting… Finland!

Best of Travel 2017

De Best in Travel-lijsten van Lonely Planet gaan verder dan de doorsnee bestemmingen. Steden als New York, Parijs en Rome worden doorgaans overgeslagen en de onbekendere plaatsen worden op de kaart gezet. Voor het komende jaar staat Finland in de landen top tien op nummer drie en daarvoor heeft Lonely Planet een paar goede redenen: ‘Het komende jaar viert het land 100 jaar vrijheid. De Finnen zullen dit vieren met evenementen in iedere regio. Van buitenconcerten tot culinaire ervaringen en van sauna-avonden tot vintage poster-tentoonstellingen. Daarnaast is er een nieuw nationaal park, dat maar liefst 11.000 hectare land beslaat in Hossa, met prachtige pijnbossen en rivieren. Bovenop dit alles organiseert Finland in 2017 ook nog eens de Nordic World Ski Championships én de World Figure Skating Championships.’ Al met al dus reden genoeg volgens Lonely Planet om naar het hoge noorden af te reizen, en daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens.

Wat te doen in Finland?

Heeft Lonely Planet je geïnspireerd om naar het hoge noorden te vertrekken of was je al van plan om te gaan? Onderstaande artikelen verschenen eerder op Fika Magazine en geven je wellicht wat inspiratie voor je vakantie.

Heb je de ultieme tip voor een reis door Finland? Laat het ons weten in de reacties!

Fotocredits: Elina Sirparanta, Visit Finland


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende