Waarom je West-IJsland in 2016 moet bezoeken

west-ijsland fika magazine

Ieder jaar presenteert Lonely Planet een lijst van de 10 steden, landen en regio’s om dat jaar te bezoeken. Afgelopen week werd de lijst voor 2016 bekend gemaakt en in de lijst Best Regions staat West-IJsland op nummer 2!

Hoewel West-IJsland op slechts 2 uur rijden van hoofdstad Reykjavik ligt, lijkt de regio nog niet echt op de toeristische radar te liggen. Wat gek is, want het uitgestrekte gebied is rijk aan wilde dieren en prachtige natuur: gletsjers, lavavelden, watervallen en in de zomer weelderige, groene velden. Ook walvissen, zeehonden, papegaaiduikers en andere zeevogels zijn hier aan de kust eerder regel dan uitzondering.

In 2014 is de toeristenindustrie in IJsland maar liefst met 24% gegroeid, maar de voorzieningen voor toeristen bleven een beetje achter. Lonely Planet verwacht dat er in 2016 tal van nieuwe guest houses en cafes zullen openen. Ook is recentelijk Into the glacier geopend: een tunnel- en grottenstelsel in de grootste Gletsjer van Europa, Langjökull. Al in 2010 werd er begonnen aan dit immense project, maar pas in het voorjaar van dit jaar werd de ‘attractie’ voor publiek geopend.

Wat denk je, ga jij in 2016 West-IJsland bezoeken? Of ben je al in dit ongerepte gebied geweest?

9200000040078111

Wil je meer weten over de lijst van Lonely Planet of waarom ze West-IJsland op nummer twee hebben gezet? Bekijk dan hier de website, of bestel de Lonely Planet Best in Travel 2016 hier.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende