Filmtip: Een man die Ove heet (+ WINACTIE!)

Een man die Ove heet Fika Magazine

Op zonnige dagen is een bezoekje aan de bioscoop misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar deze zomer heb je toch echt reden om het filmtheater op te zoeken. Vanaf vandaag draait namelijk Een man die Ove heet in de bioscoop. Een film die in thuisland Zweden al meerdere records heeft gebroken.

Het verhaal

Een man die Ove heet vertelt het verhaal van – je raadt het al – Ove, een 59-jarige man die door verschillende gebeurtenissen in zijn leven op z’n zachtst gezegd nors is geworden. In de film word je als kijker meegenomen in zijn wereld, die vooral bestaat uit het regeren van zijn buurtje. Iedere sigaret op straat wordt opgeraapt en ongenode gasten wordt direct de poort gewezen. Op een dag krijgt Ove nieuwe overburen die hem het leven nog een stukje moeilijker maken, door zijn brievenbus omver te rijden. Deze gebeurtenis blijkt het begin van een bijzondere vriendschap. Door middel van verschillende flashbacks kom je er langzamerhand achter waarom Ove is zoals hij is. Je leert hem én zijn verleden kennen. En op een bijzondere manier ga je aan het einde van de film van het hoofdpersonage houden.

een man die Ove heet Fika Magazine

Win!

Ter ere van de release van de film mogen wij namens September Film een leuk pakket verloten. Hierin vind je onder andere het boek waarop de film is gebaseerd, een grumpy mok (gebaseerd op Ove) en de DVD De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Wil je kans maken? Meedoen is simpel: laat in een reactie hieronder weten waarom jij dit pakket graag zou bemachtigen. Woensdag 29 juni maken we de winnaar bekend!

Een man die Ove heet

Een man die Ove heet draait vanaf nu in de Nederlandse bioscopen. Check deze website waar de film bij jou in de buurt draait. Bekijk de trailer hier:

12 suggesties bij “Filmtip: Een man die Ove heet (+ WINACTIE!)
 1. Floris zegt:

  Hej wat leuk! Vorig jaar ben ik voor het eerst naar Zweden geweest. De eerste week was in de buurt van Malmköping, waar de 100 jarige man die uit het raam sprong zich afspeelt. Je kan daar een tour doen met plekken uit het boek, erg leuk! Als Saabliefhebber was een bezoekje aan Trollhättan natuurlijk verplichte kost. Volgens mij speelt Een man die Ove heet daar in de buurt zich af. Maar dat boek heb ik nog niet gelezen, dus het pakket is erg welkom 🙂


 2. Claudia Bierlee zegt:

  Mijn hart is na vele vakanties als kind achter gebleven in Zweden. Al jaren de vurige wens om mijn (inmiddels ons) bestaan daar op te bouwen. Sinds 2 jaar woont mijn broertje aldaar samen met zijn Zweedse liefde en hun prachtige dochter. De heimwee is enorm en dit zou me weer even een in gedachten en gevoel daar brengen❤️


 3. Hans Hegeman zegt:

  Ben heel erg benieuwd naar het boek van Ove. Heb deze nog niet gelezen. En de mok is voor mijn vrouw :-).


 4. Betty zegt:

  Ik heb het boek gelezen van de honderdjarige man,ik ben nu benieuwd naar de film. het boek van Ove wil ik graag lezen en de mok is voor de koffie 😉


 5. Debbie zegt:

  Wat een leuke trailer! Ik verslind Zweedse films en series, handig om Zweeds mee te leren verstaan. Ik heb de 100-jarige man gelezen en ben ook erg benieuwd naar die dvd. Ik doe dus graag mee!
  Ik had Ove trouwens niet herkend als Rolf Lassgård … die heeft toch ook Wallander gespeeld?


 6. Petra zegt:

  Ik zou het pakket willen winnen voor een goede vriend die docent Zweeds is en altijd op zoek is naar nieuwe ideen om zijn les actueel te maken. We kennen elkaar volgende maand precies 20 jaar, ontmoet bij een opleiding Zweeds.0, dus een geschikt cadeau. Ik ben zelf ook heel benieuwd naar het nieuwe boek van Fredrik Backman. Als ik genoeg moed heb, begin ik deze zomervakantie aan “Min mormor halsar och sager forlat” en/of “Britt-Marie var har”, in het Zweeds……. De boeken liggen al sinds mijn vakantie in Gothenburg vorige zomer op me te wachten….


 7. Jouke zegt:

  Wat een heerlijk pakket om te winnen! Ik ben in mei 2 weken in Zweden geweest en daarvoor ook al tig keer, maar ik heb nu al zo´n heimwee… Ik werk in de ouderenzorg en kan nu t/m september helaas geen vrij meer krijgen…dus dat dit zou het veel minder erg maken…om de zomer toch een beetje Zweden-proof door te komen 🙂


 8. Danae zegt:

  OVE, Rare man maar hoe wordt je raar……..integrerende vraag net als het boek de 100 jarige man……! Ik zeg tijd voor fik, dan kan ik daar eens over nadenken. En bij fika hoort taart, gebak of ander lekkers!


 9. Sandra Boolman zegt:

  Met zo’n mok ben ik niet de enige die chagrijnig kijkt ‘s ochtends aan de koffie. Daarna ga ik gelijk de film kijken, want ik ben gek op scandinavische films. Boek erachteraan. Daarna is die mok nog de enige die sjaggie is.

Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Sami Blood Fika Magazine

Filmtip: Sami Blood

kollektivet scandinavische film

Filmtip: Turist

Volgende