Citytrip Helsinki: cadeautjes, koffie en de Sint-Johanneskerk

Citytrip Helsinki

Bijzondere winkels vind je in het hoge noorden in overvloed: in deze blog laat ik een paar favorieten voor een citytrip Helsinki zien. Verder hoop ik jullie enthousiast te maken voor een bezoekje aan de Johanneskerk en uiteraard wordt er tussendoor ook genoeg koffie gedronken!

Paperikauppa Putinki

Mooie notitieboekjes, hippe kalenders, stijlvol cadeau- of kaftpapier en botanische posters zijn zomaar een greep uit de collectie van Paperikauppa Putinki. Zoals de naam al doet vermoeden worden hier voornamelijk papierwaren verkocht. En daar kun je toch eigenlijk nooit genoeg van hebben? In deze fijne winkel wil je blijven rondkijken.

Citytrip Helsinki

Een andere aanrader is Anni ja Aleksi. Deze winkel heeft een meer nostalgisch assortiment; denk aan ouderwetse ansichtkaarten, poppige serviesjes en vintage speelgoed. Als je ervan houdt is deze winkel een bezoekje meer dan waard. 

Kerk en koffie

De Sint-Johanneskerk is een Evangelisch-Lutherse kerk die je vindt in de Korkeavuorenkatu op nummer 12. Dat is in dezelfde straat als waar Putinki zit. Het mooie gebouw met de karakteristieke groene torens is eigenlijk niet te missen als je daar in de buurt rondloopt.

Citytrip Helsinki

In de Korkeavuorenkatu zit bovendien het Mumin Kaffe. Dit is een speciaal koffiezaakje waar Fins design wordt gecombineerd met kindvriendelijke bediening en ‘good hygge’. Dit concept is natuurlijk vooral aantrekkelijk voor mensen met kleine kinderen, maar ook voor iedereen die eens iets ‘anders en nieuws’ wil proberen, zo is te lezen op de website. In Helsinki zitten nog vier andere vestigingen van het Mumin Kaffe en je vindt er ook eentje in Gamla Stan in Stockholm.

Plootu Furniture & Cafe

Over Andante is al een mooie blog geschreven maar ik wilde ‘m niet onopgemerkt laten omdat ik het veruit het leukste koffietentje in Helsinki vind: het interieur (vol met planten) is geweldig en de koffie, toast en taartjes zijn superlekker.

Citytrip Helsinki

Vlak bij Andante zit Plootu Furniture & Cafe: een meubelwinkel waar je koffie kunt drinken en kunt lunchen. Verwen jezelf bij Plootu met een goede latte en een stuk veganistische cake. Of koop er iets moois voor in huis!

Citytrip Helsinki

Wat zijn jouw favoriete adresjes in Helsinki?

3 suggesties bij “Citytrip Helsinki: cadeautjes, koffie en de Sint-Johanneskerk
 1. Laura zegt:

  Katajanokka is een prachtig stukje van Helsinki! Prachtige gebouwen en gezellige restaurantjes. Ook het hotel Katajanokka, een oude gevangenis, is zeer de moeite waard.


 2. Elisa zegt:

  Hoi, een fantastische plek is het café van Hotel Torski, 12de verdieping en toegankelijk voor bezoek! Een tip van een lokale collega: ga er eens naar het toilet! Blij dat ik die tip heb opgevolgd ?

  Hoi, ben je nog in Helsinki?


 3. Juani zegt:

  Hoi Laura en Elisa,
  Dankjewel voor jullie leuke tips! Ik ben weer thuis maar de volgende keer ga ik er zeker een kijkje nemen 🙂


Reageren niet mogelijk.


Juani
Juani studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgt vakken van de studie Scandinavische Talen en Culturen. Twee jaar geleden kwam ze voor het eerst in Scandinavië en sindsdien is ze verkocht. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand een gastblog.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende