6 beste Scandinavische boeken over een gelukkig leven

scandinavische boeken voor een gelukkgi leven

Scandinavische boeken over een gelukkig leven – Wil je meer weten over hygge of kun je gewoon geen genoeg krijgen van deze gezellige manier van leven? In Scandinavië zijn ze ontzettend goed in gelukkig zijn en hebben hier veel mooie scandinavische woorden voor en ook veel mooie boeken over geschreven. Hieronder vind je onze 6 beste Scandinavische boeken over een gelukkig leven.

Hygge is een van die Scandinavische woorden voor geluk en beschrijft als alles van ‘de kunst van het creëren van intimiteit’, ‘cosines of the soul’, tot ‘het nastreven van alledaagse genoegens’. Of je nu op een bank ligt met een goed boek, of geniet van comfortfood met vrienden, hygge gaat over het creëren van een gezellige sfeer waarin je je op je hoede kunt houden en gewoon onbezorgd kunt genieten van de kleine dingen in het leven. Klinkt goed?

1. Hygge de Deense kunst van het leven

Ik kan deze lijst niet maken zonder te praten over het boek waar het voor velen allemaal mee begon: deze schattige, kleine ‘hyggebijbel’ zoals velen het zouden noemen. The Little Book of Hygge is de definitieve, must-read inleiding tot hygge. Het boek staat boordevol origineel onderzoek naar hygge, samen met prachtige foto’s, recepten en ideeën om je te helpen een vleugje hygge aan je leven toe te voegen.

Meik Wiking is de CEO van het Happiness Research Institute in Kopenhagen en hij zet zich in om erachter te komen wat mensen gelukkig maakt. Meik heeft verschillende boeken en rapporten geschreven over geluk, welzijn en kwaliteit van leven en heeft wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht.

boeken over hygge

Bekijk hier Hygge de Deense kunst van het leven

 

2. Hygge – Het geheim van de Deense lifestyle

In dit boek heeft Marie Tourell Søderberg de hele breedte van haar thuisland afgereisd om de perfecte gids te maken voor koken, decoreren, entertainen en geïnspireerd worden op de hygge-manier. Dit boek staat vol prachtige foto’s en eenvoudige, praktische stappen en ideeën om uw huis en leven het hele jaar door comfortabel en vrolijk te maken. Het is de gemakkelijke manier om hygge in uw leven te introduceren.

Marie Tourell Soderberg is een Deense actrice, geboren in Kopenhagen. Ze is een rijzende ster van Nordic Noir wiens kredieten toneel, tv en film bevatten, waaronder een hoofdrol in het historische epos 1864. Ze is een hygge-enthousiasteling en heeft haar eerste boek over dit onderwerp samengesteld met bijdragen van alledaagse Denen en experts.

boeken hygge deense levensstijl

Bekijk hier Hygge – Het geheim van de Deense lifestyle

 

3. How to Hygge – The secrets of Nordic living

How to Hygge is een frisse, informatieve, luchtige, volledig geïllustreerde how-to-gids voor hygge, dus ook als je niet zo goed bent in Engels is dit een mooi boek.

Het is een combinatie van recepten, handige tips voor gezellig thuis wonen: essentiële elementen van het leven op de Deense manier ― die overigens aanmoedigt tot een dagelijkse dosis ‘gezond hedonisme’. Wie kan daar aan weerstaan?

Signe Johansen is een Noorse chef-kok en auteur. Nadat ze was afgestudeerd met een bachelor in archeologie en antropologie aan de Universiteit van Cambridge, volgde ze een opleiding aan de Leiths School of Food and Wine in Londen, werkte ze in verschillende van de beste restaurants van het VK en deed ze haar master in de antropologie van voedsel bij SOAS Food Studies Center aan de Universiteit van Londen.

boeken hygge

Bekijk hier How to hygge – The secrets of Nordic living

 

4. Lagom – De Zweedse kunst van een leven in balans

Het Zweedse concept van Lagom (uitgesproken als “lah-gom”) vertaalt zich ruwweg in ‘niet te weinig, niet te veel, precies goed’. leven. Lagom biedt eenvoudige oplossingen om met dagelijkse prioriteiten te jongleren, stress te verminderen, goed te eten en geld te besparen, met lessen over het belang van downtime, buiten zijn en de Zweedse koffiepauzecultuur.

Linnea Dunne is een schrijver, redacteur, moeder en feministe die jongleert met creatieve projecten, door podcasts gevoede powerwalks langs de kust en stille tijd op de bank met een boek.

lagom boek

Bekijk hier Lagom – De Zweedse kunst van een leven in balans

 

5. Lykke – De Deense weg naar geluk

Nog een geweldig boek van Meik Wiking, CEO van het Happiness Research Institute in Kopenhagen en auteur van de internationale bestseller Hygge.

En hoewel we veel van de Denen kunnen leren over voldoening, is hij van mening dat de sleutels tot geluk over de hele wereld gevonden kunnen worden. In dit boeiende boek neemt hij ons mee op een zoektocht naar het goede leven, met verhalen en tips uit de gelukkigste plekken op onze planeet.

Het is de ultieme handleiding om allemaal een beetje meer lykke in ons leven te kunnen vinden.

lykke boek scandinavische

Bekijk hier Lykke – De Deense weg naar geluk

 

6. Leef lagom – Het Zweedse geheim voor een gelukkig leven

Leef lagom is een praktische en geïllustreerde lifestylegids gebaseerd op de Zweedse filosofie van lagom. Lagom betekent ‘precies de juiste hoeveelheid’, niet te veel, niet te weinig, maar precies genoeg. Balans dus.

Deze Zweedse levensstijl laat zien hoe je meer geluk vindt in je dagelijkse leven door evenwicht. Je hebt minder stress, meer tijd voor de dingen die je leuk vindt, voldoende geld en je wilt bewuster leven. Met kleine inspanningen maak je je leven beter, groener en goedkoper.

scandinavische boeken over een gelukkig leven

Bekijk hier Leef lagom – Het Zweedse geheim voor een gelukkig leven

 

Lees ook Dit Finse woord is het nieuwe hygge


Doepser leven

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende