6 SCANDINAVISCHE WOORDEN VOOR VREUGDE

Glädje zweeds

Scandinavische woorden voor vreugde – Scandinavië is een regio rijk aan cultuur en geschiedenis. Scandinavische landen staan ​​bekend om de prachtige landschappen, vriendelijke mensen, het prachtige design en de unieke gebruiken. Een ander ding dat Scandinavië speciaal maakt, is de taal. De Zweedse, Deense en Noorse talen hebben een breed scala aan woorden voor emoties en ervaringen. Bovendien heeft Scandinavië de reputatie een gelukkige plek te zijn. De landen Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland staan ​​consequent bovenaan de lijst van gelukkigste landen ter wereld. en daar zijn waarschijnlijk veel redenen voor. Een deel van dat geluk kan komen van de manier waarop Scandinaviërs vreugde benaderen. Hier zijn 6 van mijn favoriete Scandinavische woorden die vreugde in al zijn vormen vastleggen.

6 Scandinavische woorden voor vreugde

hygge scandinavische woorden voor vreugde

1. Hygge (Deens)

De kans is groot dat je hygge al kent, de meest internationaal bekende van deze speciale Scandinavische woorden voor vreugde: Hygge gaat over het creëren van gezellige tevredenheid en genieten van de eenvoudige geneugten van het leven. Het gaat over tijd doorbrengen met dierbaren, verdwalen in een goed boek of gewoon een moment nemen om de schoonheid van de natuur te waarderen. Kortom, als het goed voelt, is het hygge!

 

lagom zweeds woord

2. Lagom (Zweeds)

Lagom betekent ‘precies de juiste hoeveelheid’. Het is de filosofie om met mate tevredenheid te vinden en een evenwichtig leven te leiden. Dit woord wordt vaak gebruikt om de beroemde werk-privébalans van Zweden te beschrijven; Zweden werken hard, maar maken ook tijd voor ontspanning en ontspanning.

 

Glädje zweeds

3. Glädje (Zweeds)

Glädje is pure, ongebreidelde vreugde. Het is dat gevoel dat je krijgt als er iets heel goeds gebeurt en je gewoon van oor tot oor moet glimlachen.

 

naerhet betekenis

4. Naerhet (Noors en Deens)

Naerhet vertaalt naar “nabijheid” of “intimiteit”, maar het gaat verder dan fysieke nabijheid. Dit woord omvat de emotionele band tussen mensen die veel om elkaar geven.

 

koselig scandinavische woorden vreugde geluk

5. Koselig (Noors)

Koselig beschrijft die warme, donzige gevoelens die je krijgt als je wordt omringd door mensen van wie je houdt in een gezellige omgeving. Het wordt vaak gebruikt om avonden te beschrijven die je thuis met familie of vrienden doorbrengt

6. Fika (Zweeds)

Fika is zowel een zelfstandig naamwoord als een werkwoord dat ‘koffie drinken’ betekent. In Zweden is fika meer dan alleen een kopje pakken – het gaat ook over een pauze nemen van het werk om te genieten van wat quality time met vrienden of familie. Van Fika kan overal worden genoten, maar het wordt vaak gedaan in cafés en bakkerijen waar Zweden graag bijpraten met gebak en sterke koffie.

Lees ook 8x de leukste Scandinavische woorden


Doepser leven

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende