Binnenkort op Netflix: Vikingulven (viking wolf)

vikingulven netflix

Vanaf 3 februari 2023 te zien op Netflix. De Noorse horrorfilm ‘Vikingulven’ is een film die ik met veel verwachtingen tegemoet zie. Het feit dat deze film zich afspeelt in Scandinavië, met een cast van Noorse acteurs en geproduceerd door Noorse filmmaatschappijen, maakt me extra enthousiast.

Waar gaat Vikingulven (2022) over?

De film vertelt het verhaal van Thale, een 17-jarig meisje dat net met haar ouders naar een klein stadje is verhuisd. Wanneer een student op brutale wijze wordt vermoord op een feestje waar Thale aanwezig is, wordt ze een belangrijke getuige. De vraag is of de moordenaar een dier was, of een wolf. De film belooft een spannende thriller te worden met een unieke setting.

Regisseur Stig Svendsen

De regisseur van de film, Stig Svendsen, is geen onbekende in de Noorse filmwereld. Hij heeft eerder succesvolle films zoals ‘Elevator’ en ‘Kings Bay’ gemaakt. Ook de cast van ‘Vikingulven’ is sterk, met onder andere Liv Mjönes, die eerder te zien was in de populaire horrorfilm ‘Midsommar’, en Arthur Hakalahti en Sjur Vatne Brean.

Een van de dingen waar ik het meest naar uitkijk, is de setting van de film. Scandinavië is een prachtige regio met unieke landschappen en culturen. De film zal vast beelden tonen van de Noorse natuur, wat altijd een genot is om naar te kijken. Bovendien is de keuze voor een klein stadje als setting interessant, omdat dit een andere dynamiek creëert dan een grootstad.

Noorse geschiedenis en folklore

Ik ben ook benieuwd naar de thema’s die de film gaat aanraken. De titel ‘Vikingulven’ suggereert dat de film iets te maken heeft met de Noorse geschiedenis en folklore. De vikingen zijn een belangrijk onderdeel van de Noorse cultuur en het zou interessant zijn om te zien hoe de regisseur deze elementen in de film heeft verwerkt.

Angstaanjagend?

Wat betreft de horror-elementen van de film, verwacht ik een aantal angstaanjagende scènes. Noorse films zijn vaak goed in het creëren van een sfeer van spanning en onheil, dus ik verwacht dat ‘Vikingulven’ hier geen uitzondering op is. Bovendien lijkt het alsof de film gebruik maakt van de natuur als een bron van angst, wat een interessante keuze is.

In het algemeen ben ik erg enthousiast over ‘Vikingulven’ en kan niet wachten om hem te zien op Netflix. De combinatie van een intrigerend verhaal, een sterk cast en een unieke setting belooft een geweldige film te worden. Bovendien, de Noorse horror- en thriller-genres zijn vaak onderschat, maar hebben een aantal van de meest interessante en angstaanjagende films voortgebracht.

Wat zijn de verwachtingen?

Wat betreft de verwachtingen, ik verwacht dat ‘Vikingulven’ een film zal zijn die me zal laten huiveren en in spanning zal houden. Bovendien, verwacht ik dat de film een aantal interessante thema’s zal aanraken en dat de film een aantal prachtige beelden zal tonen van de Noorse natuur en cultuur.

Ik ben ook benieuwd naar hoe de regisseur, Stig Svendsen, de film zal aanpakken. Zijn vorige films hebben een aantal interessante thema’s en stijlen getoond, dus ik verwacht dat ‘Vikingulven’ zijn eigen unieke stijl en visie zal hebben.

Al met al, ‘Vikingulven’ lijkt een unieke en spannende horrorfilm te zijn die ik niet wil missen. Ik kan niet wachten om hem te zien op Netflix en om te zien hoe deze Noorse film mijn verwachtingen zal overtreffen. De releasedatum van 3 februari kan niet snel genoeg komen!

Bekijk hier de trailer van Vikingulven (2022)

Lees ook Met deze Top 5 Scandinavische series Netflix kom jij de herfst door in 2022!


Doepser leven

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende