Dit Finse woord is het nieuwe hygge

kalsarikannit fika magazine

Dacht je dat het na de Scandinavische fenomen hygge en lagom wel even klaar was? Dan heb je het mis! Er is namelijk een nieuw woord boven water gekomen, waarvan de meeste mensen het bestaan nog niet afwisten. Dat gaat snel veranderen, want het is op z’n zachtst gezegd bijzonder. Maak kennis met het Finse kalsarikannit.

Kalsarikannit

Kalsariwatte? Kalsarikannit, oftewel: thuis in je ondergoed alcoholische versnaperingen drinken, zonder de intentie nog naar buiten te gaan. Yep, inderdaad, daar is dus een woord voor. En zelfs een emoji:

Kalsarikannit Fika Magazine

No shame in this game

Oh, en mocht je denken dat kalsarikannit iets is om je voor te schamen, geen zorgen. Het is iets waar je bewust voor kiest – niet omdat je nou eenmaal niemand hebt om mee uit te gaan op de vrijdagavond). Soms nu eenmaal gewoon behoefte hebt aan een biertje in je ondergoed. Volgens de Finnen dan hè.

Kippis! Proost!

Bron: Apartment Therapy
Fotocredits emoji: This is Finland


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende