In 4 stappen een Scandinavische slaapkamer inrichten + Inspiratie beelden!

scandinavische slaapkamer inrichten

Scandinavische slaapkamer inrichten – Scandinavische slaapkamers behoren tot de meest ontspannende ruimtes die je kunt vinden. Minimale rommel, luxe dekens, stukjes natuur en veel licht maken het bijna onmogelijk om ze te verlaten. Vandaag delen we hoe je in 4 stappen zelf een Scandinavische slaapkamer kunt inrichten.

Scandinavische slaapkamer inrichten

1. Kleur

Scandinavische slaapkamers hebben, net als de rest van hun interieurs, meestal minimale hoeveelheden kleur. Ze worden natuurlijk en helder gehouden en zijn meestal te vinden in een van de twee kleurenschema’s:

Rijk en diep

Deze slaapkamers hebben ofwel allemaal donkere muren, een donkere muur, of rijk gekleurd textiel dat de kamer een knus gevoel geeft en een gevoel van diepte aan de ruimte toevoegt.


Wit en helder

Een ander veelvoorkomend kleurenschema in Scandinavische slaapkamers is wit en lichte grijstinten. Dit zorgt ervoor dat de ruimte helder aanvoelt, maar de grijstinten geven het een zachte, enigszins contrasterende toon.

 

2. Materialen

Bij Scandinavische slaapkamers draait alles om textuur. Verfrommeld linnengoedv, lagen dekens, stapels kussens en houten elementen creëren de perfecte mix van texturen die dimensie en warmte toevoegen aan de slaapkamer.

 

3. Decoratie

Als het je nog niet is opgevallen, is een Scandinavisch decor meestal gemaakt van stukken die zowel functioneel als mooi zijn om naar te kijken. Elk stuk is zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat het meer dient dan alleen de functie om er mooi uit te zien.

Planten

Planten zijn vaak te vinden in zowat elke Scandinavische kamer. Of het nu gaat om een ​​grote kamerplantv in een hoek, een vetplant op een nachtkastje of droogbloemen in een vaas op het dressoir, natuurelementen zijn onmisbaar. En hoewel ze mooi zijn om naar te kijken, dienen levende planten ook om de lucht te zuiveren.

 

Textiel

Textiel is een andere manier waarop Scandinavische slaapkamers multifunctionele decorstukken bevatten. Grof gebreide dekensv, rimpelige linnen spreien, weelderige tapijten en perfect donzige kussens voegen warmte en comfort toe aan de ruimte, maar zien er ook prachtig uit wanneer ze over het bed einde worden gedrapeerd of aan het hoofdeinde worden opgestapeld.

 

Kunst

Kunst is een uitzondering op de functionele en mooie regel – tenzij je er natuurlijk mooi uitziet als de functie.

Zwart-wit prints en foto’s worden tentoongesteld in eenvoudige kaders om de kunst op zichzelf te laten staan. En hoewel sommige slaapkamers kunst aan de muren hebben, is het laten staan ​​van grote stukken in hun lijst op de vloer een andere veel voorkomende manier waarop kunst wordt weergegeven in Scandinavische slaapkamers.

4. Meubilair

Meubilair wordt tot een minimum beperkt in Scandinavische slaapkamers. Dressoirs worden gebruikt wanneer dat nodig is, maar kleding wordt meestal bewaard in kasten of aan hangende stangen die ergens in de kamer worden tentoongesteld.

 

Nachtkastjes in Scandinavische slaapkamers inrichten zijn meestal ook uniek in hun ontwerp of materiaal. Stoelen, krattenv, manden of stapels tijdschriften zijn veelvoorkomende vondsten in Scandinavische slaapkamers en geven de kamer een minimalistische maar functionele uitstraling.

 

Lees ook Drie tips voor een Scandinavische slaapkamer

 


Doepser leven

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende