Weekend in Göteborg? Bezoek de markt in Kviberg!

weekend in Göteborg Fika Magazine

Onlangs heb ik weer een ontdekking gedaan in Göteborg. Naast de oude kazerne in Kviberg vindt ieder weekend een markt plaats. De parkeerplaats ligt tussen de oude kazerne en de markt, maar je kunt er ook makkelijk naartoe met het openbaar vervoer. De setting alleen al is een bezoek waard. De hele locatie doet niet onder voor het Downton Abbey-decor.

Oude kazerne

De markt zelf vindt plaats in en rond de oude stallen van de kazerne. Je vindt er tweedehands, antiek, boeken, keukengerei, kledij, stoffen, speelgoed, gereedschappen, elektro- en verzamelobjecten. Kortom, alles waar je maar aan kan denken. Ook in de kazerne zelf zijn kraampjes, 160 in totaal, dus zelfs in de winter of bij regen is dit een leuke uitstap. Buiten kan je vers brood, eieren, bloemen, fruit en groenten, snoep, Zweedse en buitenlandse delicatessen en (meer) kledij kopen. En ook hier snackkramen in overvloed met Oosterse specialiteiten zoals falafel of pita Souvlaki.

Weekend in Göteborg

De markt vindt het hele jaar door op zaterdag en zondag plaats van 10.00 tot 15.00. Ga jij er een kijkje nemen tijdens een weekend in Göteborg?

weekend in Göteborg Fika Magazine

Foto’s: Tina


Tina
De Vlaamse Tina woont samen met haar man in de Zweedse stad Göteborg. Vanuit haar woonplaats schrijft ze twee keer per maand een blog voor Fika Magazine met haar ultieme Göteborgtips en uitstapjes naar andere Scandinavische plekken!

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende