Een street art tour door Bodø

Street art in Bodø Fika Magazine

Voor de meeste mensen is het Noorse Bodø niet veel meer dan een overstapplaats voor de eilandengroep Lofoten. Het stadje is het eindpunt van de Noorse spoorwegen en de havenplaats voor ferry’s die je naar de eilandengroep even verderop brengen. Toch loont het ook de moeite om even rond te kijken voordat je op de boot stapt, want de laatste jaren is er veel veranderd. Met name de street art in Bodø is bijzonder.

Street art in Bodø

Onlangs schreven we al over de fantastische bibliotheek die in Bodø te vinden is, door online magazine Wired uitgeroepen tot een van de tien mooiste. Maar er is meer! Want naast een flinke collectie boeken is Bodø tevens rijk aan diverse street art. Op verschillende plekken in de stad hebben artiesten saaie muren omgetoverd tot bijzondere kunstwerken. Wij deden afgelopen juni een toer langs deze street art en het is een fijne manier om het stadje een beetje beter te leren kennen. Dus mocht je een paar uur tijd te doden hebben voordat je richting de Lofoten gaat, wandel dan zeker even langs deze kunstwerkjes.

Helaas weten we niet meer van ieder kunstwerk het precieze adres omdat we tegen sommige toevallig aanliepen. Maar Bodø is niet groot, dus als je er rondwandelt kom je ze vast en zeker tegen! 

Street art in Bodø Street art in BodøStreet art in Bodø

Malstrøm, door David La Mano
Adres: Soløybuilding, Moloveien 20Street art in Bodø

After School, door Rustam Qbic
Adres: Kongensgate 20

Street art in Bodø Street art in Bodø

A kiss between cultures, door Animalito
Adres: Sandgata 6

Street art in Bodø Street art in Bodø

Insomnia, door Millo
Adres: Tjærandsengården, Storgata 30
Street art in Bodø

Trollet på Dama, door Phlegm
Adres: Sjøgata 18
Street art in Bodø

Golden Eagle, door Dzia
Adres: Hundholmen, Tollbugata 13

Visit Bodø

Wil je meer informatie over Bodø en weten wat je er verder kunt doen? Neem dan eens een kijkje op de website van Visit Bodø.

Één suggestie bij “Een street art tour door Bodø

Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende