Overnacht als een Nobelprijswinnaar in Oslo

Grand Hotel Oslo Fika Magazine

Midden in het centrum van Oslo is, aan een van de mooiste pleinen van de stad, Grand Hotel Oslo gevestigd. Wij hadden het geluk om hier in juni twee nachtjes te slapen en raden je ten zeerste aan dit ook een keer te doen.

Eerste luxe hotel van Noorwegen

De deuren van Grand Hotel Oslo openden al in 1874 en hiermee was het het eerste luxe hotel van Noorwegen. In meer dan 140 jaar tijd is Grand Hotel Oslo de verblijfplaats geweest van wereldleiders, celebrities en Nobel Prijs-winnaars. En nog altijd laten de rich and famous zich hier in de watten leggen.

Entree

Dat is ook niet zo gek, want de service bij Grand Hotel Oslo is zoals je verwacht van een grand hotel, en begint al bij de drempel. Bij binnenkomst word je door de vriendelijke portier begroet om vervolgens vriendelijk geholpen te worden bij de receptie. De entree van Grand Hotel Oslo is net zo groots als de naam: ietwat kitsch, maar indrukwekkend is het zeker.

Bar en spa

De kamers van Grand Hotel Oslo zijn groots opgezet en sfeervol en klassiek ingericht. Aan de voorzijde van het hotel heb je prachtig uitzicht over het plein en bovenop het dak is een bar gevestigd waar je tot in de late uurtjes drankjes kunt drinken. Doe je het liever wat rustiger aan? Dan neem je de lift naar de spa.

Ontbijt

In de ochtend wordt het ontbijt op de begane grond geserveerd in het aangesloten café (dat tevens ook voor niet-hotelgasten geopend is). Het ontbijt is mega-uitgebreid en serveert naast de standaard croissants en eitjes ook verse sapjes en huisgemaakte granola’s. Een goed begin van de dag!

Grand Hotel Oslo Fika Magazine Grand Hotel Oslo Fika MagazineGrand Hotel Oslo Fika Magazine Grand Hotel Oslo Fika MagazineGrand Hotel Oslo Fika MagazineGrand Hotel Oslo Fika Magazine Grand Hotel Oslo Fika Magazine Grand Hotel Oslo Fika Magazine Grand Hotel Oslo Fika Magazine Grand Hotel Oslo Fika Magazine Grand Hotel Oslo Fika Magazine

Grand Hotel Oslo

Kijk voor meer informatie op de website van Grand Hotel Oslo. En kijk voor bewegend beeld vooral ook even onderstaand filmpje.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende