Scandinavische kerstversiering: de nieuwe collectie van Søstrene Grene

Søstrene Grene Kerstcollectie Fika Magazine

Het is weer zover: de dagen worden korter en december staat voor de deur. De perfecte tijd om het in en om het huis extra gezellig te maken, uiteraard met een Scandinavische knipoog! De leukste kerstaccessoires van Søstrene Grene zet ik hieronder op een rijtje.

De kerstcollectie van Søstrene Grene

Met deze porseleinen kerstboompjes creëer je een Noors winterlandschap op de vensterbank.

Søstrene Grene kerstversiering Fika Magazine

Voor in de kerstboom: hangers met vintage en moderne motiefjes. Heel schattig en ook voor de prijs hoef je het niet te laten, voor € 0,94 heb je er eentje.

Scandinavische kerstversiering Søstrene Grene Fika Magazine

En dan de ‘candle houses’. Combineer er een paar en je hebt opeens een dorpje, zo luidt de beschrijving. Eigenlijk staan deze huisjes niet alleen met kerst knus, maar de hele winter. Ik ga er wat gouden glitter op doen om ze extra kitscherig te maken.

Scandinavische kerstversiering Søstrene Grene Fika Magazine

Wil je het grootser aanpakken, zorg dan dat je één van deze kaarsenhuizen op de kersttafel hebt staan, eenvoudig en elegant. Ook hip na de kerst, met een plantje erin!

Scandinavische kerstversiering Søstrene Grene Fika Magazine

Søstrene Grene werd in 1973 opgericht door de Deense zussen Anna en Clara. Met hun bijzondere collecties op het gebied van wooninrichting, hobby’s, kantoorartikelen, cadeauverpakkingen en speelgoed proberen zij lichtpuntjes in het dagelijkse leven te creëren. Een bezoekje aan de winkel moet dan ook als een korte onderbreking van het drukke leven van alledag voelen.

‘Met een nieuwsgierige en creatieve geest kunnen zelfs de kleinste dingen heel wonderbaarlijk worden’, zo is te lezen op de website. De spulletjes hebben een fleurige en vrouwelijke uitstraling.

Bovendien heeft Søstrene Grene strenge eisen op het gebied van arbeidsomstandigheden: er zijn ethische richtlijnen opgesteld waaraan alle leveranciers zich moeten houden. Hierbij kun je denken aan het naleven van lokale wetten, veilige omstandigheden voor werknemers, geen kinderarbeid en aandacht voor milieueffecten. Al met al een erg fijne winkel!

Søstrene Grene winkels

Voor meer inspiratie, leuke DIY-tips en de dichtstbijzijnde winkel kun je een kijkje nemen op de website. Søstrene Grene is inmiddels gevestigd in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Den Bosch, Zwolle, Nijmegen, Groningen en binnenkort ook in Enschede.

Bron foto’s: Instagram


Juani
Juani studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgt vakken van de studie Scandinavische Talen en Culturen. Twee jaar geleden kwam ze voor het eerst in Scandinavië en sindsdien is ze verkocht. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand een gastblog.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende