Mormors in Kopenhagen: koffie in ouderwetse huiskamersfeer

mormors kopenhagen fika magazine

Vind jij het leuk om je onder te dompelen in een ouderwetse Deense huiskamersfeer? Bij Mormors, wat ‘bij oma’ betekent, drink je koffie uit porseleinen kopjes terwijl je wordt omringd door bloemetjesbehang en wandspiegels. Een heerlijke plek om even tot rust te komen in het drukke Kopenhagen.

Zelfgemaakte taarten en fairtrade koffie

Bij Mormors vind je geen ingewikkelde fratsen maar gewoon versgebakken broodjes en zelfgemaakte taarten, koekjes en muffins. Precies zoals je bij oma thuis zou verwachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ouderwets broodje met ham, kaas en mosterddressing? Alle broodjes worden geserveerd met wat (rucola)salade, tomaatjes en rode ui. Voor een sandwich betaal je ongeveer 50 DKK.

mormors kopenhagen fika magazine mormors kopenhagen fika magazine mormors kopenhagen fika magazine

Toch is er wel degelijk iets moderns op de menukaart te vinden: smoothies. In deze smoothies worden juist hippe ingrediënten gebruikt zoals organic sojamelk en ginseng. Eén smoothie is naar de Deense sprookjesschrijver Hans Christan Andersen vernoemd en bevat aardbeien, frambozen, bosbessen, kersen en veenbessen. Jammie!

Bij Mormors worden biologische koffiebonen van Max Havelaar gebruikt en daar maken ze de lekkerste cappuccino’s, latte’s en machiatto’s van.

Openingstijden

Mormors (Bredgade 45, 1260 København K) is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08:30 tot 17:00 uur en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur. De openingstijden zijn dus een beetje beperkt maar oma gaat vroeg naar bed, zo staat op de website. Aan de andere kant zijn ze wel iedere dag geopend en zijn er genoeg andere leuke dingen in deze buurt te doen. Zo zit bijvoorbeeld het Designmuseum in dezelfde straat (op nummer 68), handig te combineren dus!

Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Mormors. Waar drink jij graag koffie in Kopenhagen? Laat het weten in de reacties!

Fotocredits: Mormors Facebookpagina

2 suggesties bij “Mormors in Kopenhagen: koffie in ouderwetse huiskamersfeer
  1. Michelle zegt:

    Super leuk restaurantje! Heerlijke dingen, je weet gewoon niet wat je moet kiezen. Aanrader!Reageren niet mogelijk.


Juani
Juani studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgt vakken van de studie Scandinavische Talen en Culturen. Twee jaar geleden kwam ze voor het eerst in Scandinavië en sindsdien is ze verkocht. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand een gastblog.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende