Makkelijk recept voor roggebrood met cranberries

Recept voor roggebrood

Roggebrood bakken. Het kan nogal een klus zijn met dagenlang wachten en ingewikkelde ingrediëntenlijsten. De Zweedse Sofia van de The Nordic Kitchen laat zien dat het ook op een eenvoudigere manier kan, met dit heerlijke recept voor roggebrood met cranberries.

Wat heb je nodig voor 2 roggebroden?


750 g roggemeel
5 dl water
handvol cranberries
25 g verse gist
25 boter
2 el honing
1 tl zout

roggebrood bakken recept

Hoe bak je zelf roggebrood met cranberries?


Verkruimel de gist in een grote kom. Verwarm het water tot 37 graden en mix met de gist, totdat de gist volledig is opgelost. Voeg de boter in blokjes, de honing en het zout toe. Voeg de cranberries toe en het roggemeel (zet een klein beetje van meel opzij voor later). Kneed het deeg een paar minuten.

Laat de deeg ongeveer 40 minuten rijzen onder een theedoek. Snijd het deeg in 2 stukken en gebruik de rest van het bloem om het deeg nog een aantal keer goed door te kneden. Leg de twee broden op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat het nog 40 minuten onder een theedoek rijzen.

Verwarm ondertussen de over tot 200 graden. Bak het brood in het lage gedeelte van de oven zo’n 25-35 minuten. Laat goed afkoelen voor je het brood aansnijdt.

Bedankt voor het delen van het recept Sofia! Volg The Nordic Kitchen op Instagram en Pinterest.
Meer roggebrood recepten? Bekijk deze Recept: roggebrood met avocado en gepocheerd ei

Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende