3x Scandinavische smoothies

Scandinavische smoothie

Het nieuwe jaar is begonnen en dus gaat iedereen weer vol frisse moed van start met goede voornemens. Eentje die vast op elk lijstje staat is ‘gezonder eten’ (geef maar toe, ook op die van jou staat-ie). Een mooie manier om dat te doen is door te ontbijten (of snacken) met smoothies. Met één glas krijg je veel vitaminen binnen, en als je ‘m een beetje goed vult, ben je voor de rest van de ochtend verzadigd. Daarom delen we vandaag op Fika Magazine drie smoothies van drie verschillende Scandinavische foodblogs.

Scandinavische smoothie

Lingonberry smoothie – Tuulia Talvio
De Finse Tuulia Talvio deelt werkelijke de lekkerste (en gezondste) recepten op haar gelijknamige blog. Daarbij schiet ze ook nog eens de prachtigste plaatjes van haar recepten, waardoor je al snel uren watertandend door haar blog aan het scrollen bent. In deze smoothie heeft ze onder andere lingonberries en kokos verwerkt. Bekijk het recept hier!

Scandinavische smoothie

Bosbessen-sojasmoothie – The Food Club
Ook de Deense Ditte van The Food Club deelt regelmatig de fijnste gezonde (en minder gezonde) recepten. Deze smoothie is ontzettend simpel en snel klaar. Perfect dus voor een snel ontbijtje doordeweeks.

Scandinavische smoothie

Cacao smoothie – In the making by Bélen
Een foodblog die we onlangs ontdekten is In the making by Bélen. De Spaanse Belén verhuisde een aantal jaar geleden naar Stockholm en blogt vanuit haar Zweedse thuisplaats over food en yoga. De dame heeft een chocoladesmoothie weten te maken, die nog goed voor je is ook. Na één keer dit recept geprobeerd te hebben, wil je niets anders meer om je dag mee te beginnen. Geloof ons maar.

Welke Scandinavische smoothie ga jij uitproberen?

 


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende