Een Scandinavische lunch in Amsterdam

Kessens Amsterdam Fika Magazine

Mis je de Scandinavische lunch ook zo als je in Nederland bent? Die heerlijke toast Skagen of gravad lax? Dan hoef je niet per se in de auto of het vliegtuig te stappen naar het noorden, ook in Nederland kun je je verlangen stillen. Wij ontdekten dat ze bij het Amsterdamse Kessens de Scandinavische keukens maar wat goed in hun vingers hebben.

Rozengracht

Het Amsterdamse lunchzaakje Kessens is gevestigd aan de Rozengracht in het centrum. In de grote, lichte zaak is het goed toeven, met name vanwege de Scandinavië georiënteerde kaart. Je vindt er niet alleen de eerder genoemde toast Skagen en gravad lax, ook pekelvlees en gerookte makreel staan op het menu. Iets te vieren of kun je wel een borrel gebruiken? Dan bestel je de Zweedse vossenbesbellini.

Stockholm

Kessens is het kindje van eigenaren Casper en Anna. Casper komt uit een bekende Amsterdamse patisseriefamilie (vandaar de Holtkampkroketten die op het menu staan) en Anna is geboren en getogen in Stockholm, Zweden.

Kessens Amsterdam

Kessens is van maandag tot en met vrijdag van 8.30u tot 17.30u geopend en op zaterdag van 09.00u tot 18.00u.

2 suggesties bij “Een Scandinavische lunch in Amsterdam


Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende