Glad midsommar! Zo vier je ook in Nederland de langste dag van het jaar

midsommar fika magazine

In Zweden wordt dit weekend midsommar gevierd. Een feest ter ere van de langste dag van het jaar.

Wat is midsommar?

Midsommar is een van de belangrijkste dagen van het jaar voor de Zweden. Op sommige plekken wordt het rond deze periode de hele dag niet donker, en dat is reden genoeg voor een groots feest (want, hoe langer de dag, hoe meer plezier er gemaakt kan worden, toch?) De winkels zijn gesloten, overal in het land worden meibomen versierd waar kinderen onder dansen met bloemenkransen in hun haar en er worden grote never ending lunches georganiseerd. Wil je ook iets van de viering meepikken, maar zit je dit weekend niet in Zweden? Wij geven je vandaag drie suggesties om ook in Nederland de midzomer te vieren!

Organiseer een echte Zweedse fika met vrienden en/of familie

Dit is wellicht een inkoppertje, maar toch: organiseer een Zweedse fika met vrienden en/of familie! Bak de lekkerste zoetwaren, zorg voor grote kannen koffie en thee en omring je met de liefste mensen. Inspiratie nodig voor wat zoete snacks? Ga voor kanelbullar, chokladsnittar of chokladbollar.

Ga naar het midsommarfestival van IKEA in Duiven!

IKEA zou IKEA niet zijn als ze niet iedere gelegenheid aanpakken voor een Zweeds feestje. Bij de vestiging in Duiven is morgen een midsommarfestival. Er zou een enorme ballenbak voor volwassenen komen, maar door de weersvoorspellingen is het niet zeker of die er nog komt. 

Organiseer een Zweedse lunch

De beste manier om de midzomer te vieren is misschien wel door een Zweedse lunch te organiseren. In Zweden wordt volop genoten van ingelegde haring (sill) en salades met zure room van de nieuwe aardappeloogst. Dat kun jij thuis natuurlijk ook!

Heb jij weleens midzomer gevierd?


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende