Acne Curater

Het Zweedse luxemerk Acne lanceert een innoverend kunstproject, Curater. Dit is een digitaal expositienetwerk dat afbeeldingen van bekende kunstwerken toont, gecureerd door vooraanstaande kunstenaars en kunstinstituten. Gewoon bij jou thuis.

Maar hoe werkt dat dan? Door middel van een ultradun, draadloos LED-doek kunnen kunstwerken niet alleen in musea getoond worden, maar ook bij mensen thuis. Om te beginnen kunnen maximaal 500 gebruikers deelnemen aan het project, dat werkt op inschrijving (dat doe je hier). De doeken zullen random verstuurd worden naar 50 van de inschrijvers. Binnen twaalf maanden zal het project van start gaan en worden de eerste kunstwerken op de doeken vertoond.

Curater is volgens de bedenkers het antwoord op snelle digitalisering van de kunstwereld. Acne wil een digitaal platform creëren dat in staat is om meer mensen van kunst te laten genieten. Iets dat een beeldscherm of iPhone nooit mogelijk kan maken, aldus Johan Holmgren, directeur van Acne en bedenker van Curater.

Voor een redelijk bedrag kunnen de deelnemers iedere maand van bijzondere kunst genieten. De eerste testers van het systeem hebben al laten weten dat het lijkt alsof het echte kunstwerk daadwerkelijk in je huis hangt. Wil je meer weten over het kunstproject? Kijk dan op de website van Curater.

founders


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende