Fika: de Zweedse koffiepauze

Fika Fika Magazine

Fika Magazine bestaat nu net iets langer dan een jaar. Nog steeds krijgen we vaak de vraag waar onze naam vandaan komt en wat fika nou eigenlijk betekent. Vandaag leggen we je het uit.

Wat is fika?

Fika is eigenlijk niet in één woord te vertalen, vergelijk het met het Nederlandse woord ‘gezellig’. Het is het moment op de dag, vaak rond de klok van elf in de ochtend of drie in de middag, waar de Zweden pauze nemen met een kop koffie (of thee) vergezeld van een zoete lekkernij. Dit doen ze met collega’s, vrienden, familie of gewoon alleen. Niks geen vluchtige cappuccino achter je bureau: je neemt er de tijd voor. Fika is een echt ingeburgerd moment op de dag; bij het hoofdkantoor van IKEA hebben ze er zelfs een heuse ruimte voor ingericht.

Your daily cup of Scandinavia

‘Waarom hebben jullie Fika Magazine naar dit koffiemoment vernoemd? Jullie schrijven toch niet alleen over koffie?’ Klopt. We schrijven inderdaad niet alleen over koffie, maar de website is een plek waar je je dagelijks even onder kunt dompelen in Scandinavië – uiteraard met een lekkere kop koffie ernaast. Zie het als your daily cup of Scandinavia. We hopen je op dit plekje op het internet dus dagelijks te inspireren met de leukste artikelen, of dat nu over koffie, reizen, design, mode of entertainment gaat: alles dat uit het hoge noorden komt, komt hier aan bod.

Recepten voor jouw dagelijkse koffiepauze

Zin gekregen in zo’n Zweeds koffiemoment? We hebben een aantal recepten die perfect passen bij de dagelijkse koffiepauze. Wat dacht je bijvoorbeeld van kanelbullar, semlor of chokladbollar? Of ga je toch voor deze Noorse boterkoekjes, Zweedse chokladsnittar of een Deense drømmekage? Hoe dan ook: laten we er samen voor zorgen dat fika ook in Nederland flink ingeburgerd raakt. Want iets fijners dan dit bestaat er toch haast niet?!

Één suggestie bij “Fika: de Zweedse koffiepauze

Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende