Even voorstellen: blogger Juani

Juani Kopenhagen

2016 is nog maar net begonnen en voor mij ligt er reeds een schone taak te wachten: het komende jaar zal ik iedere maand een gastblog verzorgen voor Fika Magazine! Ik ben Juani, 24 jaar, ik studeer rechten en daarnaast werk ik twee dagen per week op een advocatenkantoor.

Twee jaar geleden kwam ik voor het eerst in het hoge noorden tijdens een citytrip naar Stockholm. Net een vikingensprookje! Overal waar je loopt is het alsof je je in een ansichtkaart bevindt: water, bruggetjes en schepen, het verfijnde straatbeeld (allemaal blije Zweden in korte broek omdat de zon scheen), de snoezige koffietentjes waar je heerlijke kanelbullar kunt eten, maar wat mij nog steeds het meest fascineert is de prachtige taal.

Inmiddels ben ik ook in Denemarken en IJsland geweest en ik kan mij niet voorstellen dat er ook maar iemand is die Scandinavië niet leuk vindt. De talloze dennenbomen en gekleurde Vila Kakelbont-huizen die zo typerend zijn, maken mij in ieder geval heel blij!

Om mij ook thuis in Amsterdam een beetje in de Scandinavische sferen te wanen, heb ik een aantal leuke accessoires aan mijn huis toegevoegd.

Juani

Links: Ik ben dol op hertjes, bij de kringloopwinkel heb ik een paar leuke gevonden.

Midden: Mijn mooiste Zweedse, Deense en IJslandse kranten en tijdschriften in een houten magazinerek aan de muur gehangen.

Rechts: En is het jullie ook opgevallen hoe mooi de IJslandse kronen zijn? Ik heb de munten opgepoetst en er een schilderijtje van gemaakt!

Hopelijk heb ik jullie alvast een beetje kunnen inspireren. In mijn volgende blog zal ik mijn favoriete koffieadresjes met jullie delen!

Één suggestie bij “Even voorstellen: blogger Juani

Reageren niet mogelijk.


Juani
Juani studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgt vakken van de studie Scandinavische Talen en Culturen. Twee jaar geleden kwam ze voor het eerst in Scandinavië en sindsdien is ze verkocht. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand een gastblog.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende