Blogger Juani's favoriete koffieadresjes in Reykjavik en Kopenhagen

Fika Magazine Koffieadresjes in Reykjavik

Mocht je binnenkort een reisje naar Reykjavík op de planning hebben, las dan vooral een koffiemoment in bij Sandholt (Laugavegur 36)! Dit snoezige bakkerijtje ontdekte ik – zoals dat vaak het geval is bij het ontdekken van bijzondere adresjes – terwijl ik eigenlijk op zoek was naar iets anders. Wanneer je binnenkomt bij Sandholt, tref je een grote vitrine met allerlei gebak. Vooral het Deense pistachetaartje kan ik van harte aanbevelen! Achterin het zaakje vind je smaakvolle zitplaatsjes en het interieur is er licht en minimalistisch: een heerlijke plek om je even een uurtje terug te trekken met een kop goede koffie.

Het allerleukste koffiezaakje in Kopenhagen is wat mij betreft The Coffee Factory (Gothersgade 21). Dit adresje kwam ik tegen in de 100% Kopenhagen reisgids. De naam doet je misschien denken aan een grote keten, maar niets is minder waar. Alleen al het interieur is fantastisch, heel retro! Ook ligt er een groot assortiment Deense kranten en tijdschriften om lekker door te bladeren. Het is geen grote koffiesalon, dus ’s middags zit het er meestal vol. Ik zou dan ook ’s ochtends vroeg gaan: je zit dan fijn rustig tussen voornamelijk locals. Heerlijk om daar van je koffie te genieten terwijl je luistert naar het prachtige Deense gekeuvel!

Happy Tuesday ! #coffeefactory #copenhagen

Een foto die is geplaatst door The Coffee Factory (@coffeefactorycph) op

Rainy Day ☔️☁️☕️ #coffee #rainyday #copehagen #coffeefactory #coffeetime

Een foto die is geplaatst door The Coffee Factory (@coffeefactorycph) op

Het zal geen verrassing zijn dat de hierboven besproken koffietentjes redelijk aan de prijs zijn, voor een cappuccino betaal je omgerekend zo’n vijf euro. Wat zijn jouw favoriete koffieadresjes in Reykjavik en Kopenhagen?


Juani
Juani studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgt vakken van de studie Scandinavische Talen en Culturen. Twee jaar geleden kwam ze voor het eerst in Scandinavië en sindsdien is ze verkocht. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand een gastblog.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende