Zo haalt blogger Juani Scandinavië in huis

Scandinavië in huis

Nu het voorjaar is aangebroken, is het weer tijd voor een frisse wind door het interieur. In mijn blog van deze maand laat ik jullie graag zien hoe ik Scandinavië in huis heb gehaald.

1 | Allereerst –uiteraard – een kast van het Zweedse woonwarenhuis. Om je kledingkast van IKEA wat persoonlijker te maken kun je er bijvoorbeeld een hangertje met een mooi kledingstuk aan hangen. Of lees eens het boek Creatief met IKEA, voor leuke en originele tips!

2 | Deze foto van Groenland maakte ik vanuit het vliegtuig, op een vlucht van Reykjavik naar New York. Ik ben dol op de foto: door het contrast tussen het ijzig witte landschap en de knalblauwe lucht heeft de foto iets magisch. Ik vond het daarom het mooist om hem in een eenvoudig houten lijstje te doen.

3 | Hieronder zie je een ingelijste (reclame)ansichtkaart van een artistieke galerie in Oslo, in de hippe wijk Grünerløkka. Het is trouwens ook een leuk idee om een mooie cover van een Scandinavisch magazine in te lijsten. Het beeldje rechts ernaast kocht ik bij een kringloopwinkel, ook in Grünerløkka.

4 | In de badkamer kan een handzeepje van Flying Tiger of Søstrene Grene natuurlijk niet ontbreken! De handzeepjes van Flying Tiger kosten slechts € 2 en zijn er in drie verschillende geuren.

5 | Op dit kruidenpotje schreef ik met krijt het Zweedse woord voor bloem. Zoals je misschien wel ziet op de foto’s probeer ik de Scandinavische stijl vaak te combineren met vintage en brocante. Mooie woordenboeken, taal- en reisgidsjes leg ik ook graag in het zicht.

6 | En nog een laatste tip: om inspiratie op te doen kijk ik de laatste tijd graag op Instagram, naar de pagina’s van de Zweedse woonmagazines Sköna Hem en ELLE Decoration Sverige. Vrijwel dagelijks posten zij foto’s van de meest prachtige interieurs!

Fotocredits omslagbeeld: Marcus Lawett, via Elle Decoration Sverige


Juani
Juani studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgt vakken van de studie Scandinavische Talen en Culturen. Twee jaar geleden kwam ze voor het eerst in Scandinavië en sindsdien is ze verkocht. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand een gastblog.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende