Een Zweedse fika in Londen

fika in londen fika magazine

In de hippe Londense wijk Shoreditch (East End) komt niet alleen de hipster aan z’n trekken, je kunt je er ook even onderdompelen in Scandinavië. Namelijk bij Fika Bar & Kitchen.

Blondie

Wat meteen opvalt bij binnenkomst is een theedrinkend hert op de muur, verder hangen er overal bijzondere schilderijen en industriële lampjes. En ik was al helemaal verkocht toen ze muziek van Blondie bleken te draaien!

fika in londen

Noors ontbijt

Ik bestelde een pepermuntthee die werd geserveerd in een schattig, zilveren kannetje en een Noors ontbijtje, heel erg lekker. Qua koffie is er keuze uit gewone filterkoffie en aeropress (allebei heel smakelijk) en uiteraard hebben ze ook genoeg zoetigheden zoals kaneelbroodjes, carrot cake en salted caramel popcorn.

fika in londen1

IKEA

Een snoezig detail vond ik het plantenhuis, ik ga er binnenkort zelf ook eentje halen bij IKEA voor thuis! Persoonlijk werd ik erg enthousiast van het interieur en de menukaart van Fika Bar & Kitchen. Ik hoop dat je er wat inspiratie uithaalt, ook als je voorlopig niet naar Londen gaat!

Fika in Londen

Op het Instagramaccount van Fika Bar & Kitchen vind je nog veel meer fijne foto’s.


Juani
Juani studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgt vakken van de studie Scandinavische Talen en Culturen. Twee jaar geleden kwam ze voor het eerst in Scandinavië en sindsdien is ze verkocht. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand een gastblog.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende