Café Valentin: een Scandinavisch koffiezaakje in Berlijn

Café Valentin Fika Magazine

Ook bij onze oosterburen schieten de hippe koffietentjes als paddenstoelen uit de grond. Bij dit schattige Zweedse koffiezaakje ontkom je even aan de drukte van alledag in Berlijn. Café Valentin is te vinden aan de Sanderstraße 13 en zeer de moeite waard!

Café Valentin werd vijf jaar geleden opgericht door de Zweedse eigenaren. Ze houden niet vast aan een speciaal concept maar doen gewoon waar ze zin in hebben, zo vertelt de eigenaresse. Het interieur is een allegaartje van kleurrijke meubelen en lampen, het beste te omschrijven als eclectisch. Alle broodjes en taartjes zijn zelfgemaakt (en vegetarisch of veganistisch) en ook daarvoor geldt: ze maken waar ze zin in hebben. Het kan dus zijn dat je speciaal terugkomt voor die ene taart die je zo lekker vond en dat ze die dan niet meer hebben.

Café Valentin Fika Magazine

Maar wij hadden geluk! Op de foto zie je een stuk rabarbertaart en een stuk kladdkaka (Zweedse chocoladetaart) met espresso en kardemom. De taartjes worden gegarneerd met aardbeien en blauwe bessen. Ook de prijs viel mee: voor een cappuccino betaal je € 2,50 en voor een stuk taart € 3.

Ik vind Café Valentin een superleuk koffiezaakje waar ik zeker nog een keer naartoe zou willen. Sterker nog, ik ben er op maandag nog een keer heen gegaan maar toen waren ze helaas gesloten. De openingstijden zijn namelijk woensdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 18:00 en zondag van 11:00 tot 18:00.

Café Valentin Fika Magazine Café Valentin Fika Magazine

Een bezoekje aan Café Valentin is bovendien heel makkelijk te combineren met de markt aan Maybachufer: een marktje langs het water met hippe alternatieve spulletjes. Dan kun je eerst lekker over de Berlijnse markt struinen en daarna een Zweedse fika doen.

Vergeet niet om bij het weggaan een ouderwets handgeschreven visitekaartje mee te nemen!


Juani
Juani studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgt vakken van de studie Scandinavische Talen en Culturen. Twee jaar geleden kwam ze voor het eerst in Scandinavië en sindsdien is ze verkocht. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand een gastblog.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende