De leukste Scandinavische kookboeken van dit moment

Scandinavische kookboeken

Dat de Scandinavische keuken meer gerechten kent dan de Zweedse balletjes, hoeven we niet meer uit te leggen. De pure, vrij eenvoudige keuken doet het tegenwoordig ook buiten de landsgrenzen van de Scandinavische landen goed. Je kunt er dus de klok op gelijk zetten dat het stapeltje Scandinavische kookboeken alleen maar toeneemt. Maar welke moet je nu in huis halen? Wij vertellen het je.

Scandinavische kookboeken Easy IcelandEasy Iceland

Easy Iceland is het kindje van Dagny Ros Asmundsdottir. Deze IJslandse dame woont sinds een aantal jaar in Antwerpen en besloot terug naar haar roots te gaan en de IJslandse keuken als inspiratiebron te gebruiken voor haar kookboek. In het boek vind je niet alleen typisch IJslandse gerechten (hier en daar met een moderne twist), maar ook gerechten uit andere keukens. Zoals de titel al doet vermoeden zijn het simpele gerechten die je binnen no-time op tafel hebt, en ook nog eens gezond zijn (de meeste dan).

€ 24,95 Bestel Easy Iceland hier!

 

De nieuwe nordic cuisineDe nieuwe Nordic Cuisine

Het meest recente kookboek in het lijstje is De nieuwe Nordic Cuisine van Simon Bajada. Hij laat je zien hoe je de seizoensgebonden keuken van Scandinavië ook thuis kunt bereiden. Hij werkt met traditionele ingrediënten, maar geeft er zijn eigen moderne, alledaagse draai aan.

€29,99 Bestel De nieuwe Nordic Cuisine hier!

 

 

The Green kitchen travelsThe Green Kitchen Travels

De Zweedse David Frenkiel en Deense Luise Vindahl ken je misschien wel van hun immens populaire foodblog Green Kitchen Stories. De twee staan bekend om hun originele, vegetarische gerechten en prachtige foodfoto’s. Na het grote succes van hun eerste kookboek The Green Kitchen, bracht het stel hun tweede boek uit: The Green Kitchen Travels. In het boek vind je recepten vanuit de hele wereld, maar ook uit hun geboortelanden Denemarken en Zweden. € 24,95 Bestel The Green Kitchen Travels hier!

 

the nordic cookbookThe Nordic Cookbook

Het dikste kookboek van het stel is The Nordic Cookbook van Magnus Nilsson, chef-kok van restaurant Fäviken in Zweden. Magnus heeft maar liefst twee jaar lang onderzoek gedaan naar de regionale keukens van Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden. Niet gek dus dat het boek 700 recepten telt. Daarnaast vind je in het boek een uitgebreide uitleg van diverse Scandinavische ingrediënten en kooktechnieken. Wees niet bang dat de topkok zijn ingewikkeldste recepten heeft gebundeld: hij heeft dit boek juist ontwikkeld voor de thuiskok.

€ 28,99 Bestel The Nordic Cookbook hier!

 

scandinavische kookboeken spisSpis

Mikkel Karstad is co-founder van de Scandi-cool cuisine, adviseur van sterrenrestaurant NOMA en een geweldige Deense chef-kok. In zijn boek Spis laat hij zien waarom voedsel veel meer is dan enkel een noodzakelijk kwaad. ‘De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,’ zegt hij, ‘onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met je smaakpupillen, ogen en neus.’ En dat is duidelijk terug te zien in zijn boek. Spis is niet alleen een verzamelmap van de lekkerste recepten, ze zien er werkelijk prachtig uit. Zelfs de simpelste gerechten weet Mikkel prachtig vorm te geven. € 29,95 Bestel Spis hier!

Scandinavische kookboeken

Het komende jaar zitten er nog een aantal leuke titels aan te komen, waarvan we je uiteraard op de hoogte houden. Wat zijn jouw favoriete Scandinavische kookboeken? Of welke zou je graag in jouw boekenkast zien staan? Laat het ons weten!

Één suggestie bij “De leukste Scandinavische kookboeken van dit moment

Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Volgende