De kleine zeemeermin in Kopenhagen: is ze het waard?

zeemeermin kopenhagen Fika Magazine

Wie zich een beetje verdiept in een weekendje Kopenhagen, zal De kleine zeemeermin (Den lille Havfrue) meer dan eens tegenkomen. Het is volgens velen een must om te bezoeken tijdens een citytrip naar de Deense hoofdstad. Maar is ze het wel waard?

Wie is De kleine zeemeermin?

De kleine zeemeermin is een wereldberoemd standbeeld uit het gelijknamige sprookje van Hans Cristian Andersen. Het beeld is gemaakt door Edward Eriksen in opdracht van Carl Jakobsen, van de bekende Deense brouwerij Carlsberg. Jakobsen was zo gefascineerd door de vertolking van De kleine zeemeermin door het Koninklijk Deens Ballet, dat hij besloot een beeld te schenken aan Kopenhagen. Het beeld werd in 1913 onthuld en is inmiddels een van de belangrijkste toeristische attracties van Kopenhagen.

zeemeermin Kopenhagen

Nadruk op klein

Maar is ze dat wel waard? Heel eerlijk: wij vinden haar een beetje tegenvallen. Ja, het is een icoon en ze is kenmerkend voor Kopenhagen, maar in realiteit stelt ze niet heel veel voor. Ze is wat aan de kleine kant (1,25 meter) en ligt nu niet per se in midden in een gezellige wijk – je moet er even voor wandelen. Wat natuurlijk prima is als het weer een beetje meezit, maar op een koude, gure dag moet je even doorzetten. En als je dan aankomt bij een klein beeldje met een drom toeristen eromheen, dan sta je nu niet per se te springen.

Bucketlist

Wil je de kleine zeemeermin graag aftikken van je bucketlist, doe dat dan vooral, maar ben je er niet heel erg in geïnteresseerd, dan kun je haar ook laten voor wat ze is en de leuke hotspots van Kopenhagen ontdekken.

De kleine zeemeermin Kopenhagen

Wat vind jij, is De kleine zeemeermin een bezoekje waard, of mag ze wat jou betreft ook overgeslagen worden?

2 suggesties bij “De kleine zeemeermin in Kopenhagen: is ze het waard?
  1. Hans zegt:

    Ik fotografeer meestal beelden en deze is natuurlijk wat bekender dan andere beelden/ Helaas alleen de achterkant gezien vanuit de boot :-).


  2. Hendrika zegt:

    Hej!
    De kleine Zeemeermin is zeker de moeite waard. Misschien ben je wat teleurgesteld wanneer je alleen voor haar gaat want groot is ze niet maar als onderdeel van het bekijken van de hele stad zeker leuk. Afhankelijk van wat je uitgangspunt is zou je kunnen overwegen om te beginnen bij het Osterport treinstation. Dan is het een kleine wandeling naar Kastellet, (verdedigingswerken, de moeite waard om te bezoeken) daarna loop je zo langs de kleine Zeemeermin. Daarna kun je kiezen voor een wandeling langs de haven waarbij je ook bij Amalienborg uitkomt of binnendoor naar Kongens Nytorv. Het begin en einde van Stroget, langste winkelstraat van Europa. Ook een prima punt om de stad verder te ontdekken. Dus ik zou zeggen mogelijkheden genoeg!


Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende