Budgettips Stockholm: dit kan je doen zonder je portemonnee te trekken

budgettips stockholm fika magazine

“Wat is Zweden ongelooflijk duur zeg!”, krijg ik vaak als reactie van vrienden die langs (willen) komen in Stockholm. Dat klopt. In Zweden liggen de prijzen hoger dan in Nederland, vooral als je naar de alcoholprijzen kijkt. Maar een bezoekje aan Stockholm hoeft je geen fortuin te kosten. Met deze handige tips is de hoofdstad van Zweden voor iedereen te bezoeken.

Gratis musea

Stockholm zit vol mooie musea met historische en moderne kunsten, beelden en fotografie. Maar wil je ze allemaal bezoeken, dan lopen de kosten flink op. Gelukkig zijn sommige musea gratis. Ga bijvoorbeeld naar het Moderne museum op Skeppsholmen. De toegang tot de gewone collectie is gratis. Daarnaast zijn er verschillende galerieën in de stad waar je vrijblijvend binnen kunt lopen. En mocht je toch een betaald museum willen bezoeken, kan ik het fotografiemuseum aanraden!

Op de fiets

Het metronetwerk van Stockholm werkt supergoed en rijdt in het weekend 24/7. Hallelujuh na een lange dansavond in een van de clubs. Máár, een ritje met de metro kost al snel zeker € 4. Dat is dan weer niet zo leuk, vooral niet als je een lang weekend of hele week in de stad bent. Wil je toch gebruikmaken van de metro, koop dan een meerdaagse metrokaart. Daarmee kun je onbeperkt reizen voor een vaste prijs. Is het mooi weer? Koop dan een driedaagse fietshuurpas bij de kiosk en verken de stad op de vele stadsfietsen die je overal kunt ophalen en inleveren.

Picknick

When in Rome, do as the Romans do… zodra de zon schijnt en de temperaturen oplopen, gaan de Zweden naar buiten. De meeste inwoners van de stad wonen in appartementen en zoeken elkaar op zonnige dagen op in het park. Neem een picknickmand mee vol lekkere dingen uit de supermarkt en je hebt een gezellige én betaalbare avond.

fika stockholm fika magazine

Hellasgården

Even genoeg van de stad en wil je de natuur opzoeken? Neem de bus naar Hellasgården. Dit natuurreservaat ligt net buiten de stad en je kunt er uren wandelen door de loofbomen. Er is zelfs een sauna waar je tegen een kleine vergoeding kunt opwarmen op koude dagen.


Emmi van den Boom
Emmi is half Zweedse, half Nederlandse en werkt als freelance journalist. Vanuit Stockholm blogt ze één keer per maand over het leven in de Zweedse hoofdstad en geeft ze tips en trucs om je bezoek aan Stockholm zo leuk mogelijk te maken. Wil je meer weten, ga dan naar emmivandenboom.nl!.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende